Suntem, uneori, aduși în fața unor esențiale răscruci, iar alegerea pe care o facem, atunci când avem puterea deciziei, e cu atât mai dificilă, cu cât ea are efecte asupra multor altora.
Corina ȘuteuTradiția secretomaniei este veche și ține de practici și moravuri nedemocratice încă foarte prezente în politica românească.
Raluca AlexandrescuProblema principală însă este potențialul religiei de a fi instrumentalizată în scopuri manipulative.
Ciprian CucuArmata rusă deține în acest moment inițiativa de-a lungul întregii linii a frontului. Ucrainenii au trecut la o apărare strategică, așteptând echipamente militare și mai ales muniție din Occident.
Armand GosuKlaus Iohannis pare să se încadreze bine în grila de criterii pentru poziția de secretar NATO într-un moment extrem de complicat pentru Occident; e greu de spus dacă are și calitățile necesare.
Alexandru LazescuDatele cu privire la participare și rezultatele anunțate de autoritățile ruse înscriu fără tăgadă regimul Putin în rândul dictatorilor din Asia Centrală sau Belarus.
Ileana RacheruAlegerile din Rusia spun un lucru simplu: orice formă de încheiere a războiului din Ucraina va trebui să țină cont de Vladimir Putin.
Mihai MaciInterviu cu Ioan Stanomir, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București
Andreea PoraEstul Europei merită o funcție înaltă în UE sau NATO, dar Iohannis, cu bilanțul său intern și extern binecunoscut, nu o merită; cum, de altfel, nu a meritat nici votul românilor.
Rodica CulcerDitamai coaliția se chinuie să-i găsească un adversar lui Nicușor Dan (susținut de USR) și caută un independent gândind că mai bine pierd împreună decât să eșueze separat.
Tia SerbanescuRestituirea tezaurului ar trebui să fie obiectul unui consens național dar, după cum se vede, nu toți cei care se bat în pieptul de aramă cu cărămida națională urmăresc interesul național.
Cristian CampeanuPrin alegerea unui independent drept candidat comun, PSD și PNL par să se fi resemnat că mai bine pierd împreună Bucureștiul decât să-l piardă separat. O renunțare care ar putea avea costuri ridicate.
Andreea PoraNavele au fost locul unde o lume pestriță se întâlnea, trăia/interacționa. Pe aceste nave se petreceau zile bune, chiar până la două săptămâni, de aceea cunoașterea interumană avea o altă intensitate.
Codrut ConstantinescuÎn 2024, Zona rămâne o adevărată platformă a artei contemporane, un muzeu virtual al performance-ului și al artei conceptuale, muzeul pe care Timișoara și l-a dorit, dar nu l-a avut fizic.
Raluca Oancea NestorTrei discursuri, trei opțiuni posibile de lectură: pentru visare, pentru distanțare, pentru îngrijorare.
Cristian PatrasconiuA fost un teatru prost, o farsă, o maimuțăreală, o falsificare la vedere. Un oximoron: alegeri fără alegere.
Andrei Cornea
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an