Atmosfera celor trei zile a fost, probabil, cel mai important câștig al sfârșitului de săptămână care a marcat deschiderea anului cultural 2023 la Timișoara.
Brîndușa ArmancaSăptămâna asta se împlinește un an de la agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, botezată eufemistic de regimul Putin „operațiune militară specială”.
Andrei CorneaDacă pierdem trenul PNRR, Dîncu, Șoșoacă și AUR vor stăpâni România mult și bine. Pentru ei, de altfel, eșecul PNRR este un proiect politic prioritar.
Rodica CulcerCând se va face bilanțul mandatelor lui Iohannis, un singur lucru va fi de spus: bine că nu a aruncat România în brațele rușilor, așa cum face Viktor Orbán cu Ungaria.
Andreea PoraAcum un an, tancurile rusești intrau în Ucraina, anul acesta, Biden s-a aflat la Kiev unde a anunțat un nou pachet de sprijin în valoare de 500 mil. de dolari. Semnificația vizitei nu a scăpat.
Cristian CampeanuLumea asta începe să ne calce pe nervi: din pandemie dai de război apoi de cutremure iar când ridici ochii spre cer cerând îndurare, vezi baloane ciudate – și fandaxia e gata!
Tia SerbanescuEpisodul balonului chinezesc a crescut și mai mult temperatura relațiilor dintre Statele Unite și China, care oricum se circumscriu unei realități politice de tip Război Rece.
Alexandru LazescuDiana Șoșoacă – „senatoarea-fenomen”, cum o aclama propaganda rusă, și una dintre vocile care cer apăsat RoExit –, este la a treia vizită la Ambasada Rusiei la București în ultimul an.
Melania CinceaLimitările, interdicțiile, avertismentele de natură legală, etică sau funcțională, toate, cunoscute, nu au funcționat în teribilul caz de la Iași.
Raluca AlexandrescuAm următoarea dilemă: oare o lege executată la comandă, ca să nu pierdem banii din PNRR, nu este mai dăunătoare decât absența reglementării?!
Corina ȘuteuProblema apare când ideologia produce „orbire”, când oamenii ajung să se identifice atât de tare cu anumite convingeri încât nu mai „văd” altceva.
Ciprian CucuÎn prezent, legislația electorală însumează cinci legi electorale, la care se adaugă aproximativ șaptezeci de acte normative secundare, de obicei ordonanțe de urgență sau ordonanțe simple.
Alexandru GaborÎn 1941, Universitatea din București a acordat un doctorat honoris causa mareșalului Antonescu. Numele fostului dictator militar a figurat până de curând pe lista cu personalități care au primit titlul.
Cristian PredaCel ce și-a dorit să refacă „gloria Imperiului” lui Stalin seamănă tot mai mult cu țarul sub care Imperiul s-a prăbușit.
Mihai MaciSituația din Republica Moldova se aseamănă mult cu marele joc pe care Rusia și Marea Britanie îl disputau în Asia Centrală și Orientul Mijlociu, în decursul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX.
Stefan PopescuIoan Holender, un timișorean împătimit, care a devenit celebru ca director timp de 19 ani la Opera din Viena, a fost prezent în zilele deschiderii programului „Timișoara – Capitală europeană a culturii”
Brîndușa ArmancaDan Perjovschi are un tramvai neobișnuit. În centrul Timișoarei – în anul în care Timișoara este Capitala Europeană a Culturii.
Cristian PatrasconiuConfesiunea lui Zabor, eroul lui Kamel Daoud, este o pledoarie pentru cunoaștere cum rar s-a mai scris în zilele noastre.
Serenela GhiteanuO montare simplă, bazată, paradoxal, pe sinceritatea cu care actorii își asumă postura personajelor, mimând sentimente și trăiri pe care nu le-au avut niciodată.
Doina Papp
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an