Interviu cu jurnalistul Cătălin Gomboș care tocmai a lansat volumul de însemnări din Irak și Afhanistan - „Piano Man în Casa Războiului”, apărut la Editura Corint.
Octavian ManeaTimp de 70 de minute, inima mea a fost afară din mine, încetând să bată monotonul ritm pandemic. Am fost la TEATRU!
Catalina Florina FlorescuUn artist impune excluderea unui alt artist dintr-o expoziție în care figurau ambii. Motivele invocate în campania online nu țin de lucrările respectivului, ci de părerile și vorbele acestuia.
Erwin KesslerRomanul Ioanei Pârvulescu este un Roman al romanelor, al duhurilor narative îmblânzite, domesticite prin suavul cântec de iubire construit aici, unde inclusiv Iona „avea fire de poet”.
Florin OprescuBalansul cântărit infinitezimal între realitatea din teren și proiecția ideală din capul eroilor dă impresia că dreptul la vis n-a fost strivit de pragul de sus al grilelor obiective și subiective.
Doina PappTatăl, lungmetrajul dramaturgului și regizorului francez Florian Zeller, este un impresionant poem despre condiția umană.
Andreea Nanu„Istoria Insulei” este romanul unui scriitor creștin. Și anume, romanul elaborat, cu o mulțime de intrări și ieșiri, cu etaje, cu mult cer, cu multe spații largi: e un roman, aș spune, catedralic.
Cristian PatrasconiuDe-a lungul ultimului an, arhiepiscopul Teodosie a făcut spectacol și a transformat pandemia în rampă de lansare publicitară.
Raluca AlexandrescuVolumul „Putere şi rezistenţă” – semnat de Ilija Trojanow – este, cu siguranţă, unul dintre cele mai bune romane despre comunism scrise în Europa în ultimii 30 de ani.
Serenela GhiteanuExistă tensiuni profunde între internaționalismul liberal aflat în centrul viziunii despre lume a lui Biden și intervenționismul economic intern.
David JimenezÎntrebarea care a fost ridicată pe toate tonurile, de la dezamăgit la vehement, este de ce i-a făcut Biden un asemenea cadou economic și (geo)politic lui Putin?
Cristian CampeanuNaționalismul panarab, cel în numele căruia lideri ca Nasser sau Assad erau gata să pornească la război, a rămas astăzi doar la nivel de discurs în direcția „străzii arabe”.
Stefan PopescuRamona Lile continuă lupta pentru a scăpa de ștampila de „cel mai grav plagiat din lume academică”: contestă în instanță, plânge de mila imaginii universității și își face campanie prin orice mijloace.
Brîndușa ArmancaCurtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că niciun stat nu își poate modifica legislația astfel încât să regreseze în privința statului de drept.
Cristi DaniletMai contează oare dacă de vină sunt puterea de după 1990, serviciile, procurorii militari, judecătorii, cadrul legislativ, securiștii, MApN? Încălzește pe cineva? Nu.
Madalin HodorPrima retrospectivă a unuia dintre cei mai importanți artiști români, Paul Neagu, s-a deschis la Kunstmuseum Liechtenstein.
Dan PerjovschiJurnaliști, purtători de cuvânt sau angajați în PR pentru diverse instituții. Activități incompatibile și care pun persoana respectivă în conflict de interese.
Brîndușa Armanca„Am promis, am făcut” – și astfel premierul Cîțu începu elogiul său: „România are cea mai rapidă revenire economică din istorie”. Și chiar din geografie: „Avem cea mai mare creștere economică din UE”.
Tia SerbanescuCa orice luptă pentru putere, și cea din PNL are momentele ei umoristice. Involuntare, desigur.
Andreea PoraViitorul nu se vede cu anticipare nu fiindcă cețurile în care ar fi învăluit ar fi prea dese, împiedicând vederea, ci fiindcă el, viitorul, pur și simplu nu există înainte de a deveni prezent.
Andrei CorneaFizicianul Andrei Saharov a fost cel mai important disident din blocul comunist. La 21 mai, s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui.
Armand Gosu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an