ANUL XXVIII (1457) (27 Februarie 2018 - 05 Martie 2018)

Dezastrul Tudorel

27.02.2018

Tudorel Toader s-a dovedit nu numai narcisist şi arogant, ci și un mizerabil comunicator și un profesionist cel puțin de rea-credință.

Andrei Cornea

Îşi rupe dinţii Dragnea în revocarea lui Kövesi?

27.02.2018

Cererea de revocare a Laurei Codruța Kövesi de la conducerea DNA este încununarea campaniei de linșaj mediatic și a numeroaselor tentative legislative de știrbire a atribuțiilor DNA dusă de coaliția PSD-ALDE.

Andreea Pora

Oligarhia e pe drumul victoriei

27.02.2018

Schimbarea va redeveni posibilă dacă acceptăm să învățăm ceva din înfrângeri.

Alexandru Gussi

Pușculița de partid se umple cu miliarde de lei

27.02.2018

Guvernul va extrage câteva miliarde lei din buget pentru a le pune pe piață, prin Banca de Dezvoltare și Fondul de Investiții. Vor fi transformate miliardele în „pușculită“ de partid sau vor mișca economia?

Constantin Rudnitchi

Justiția are bube, dar le tratează

27.02.2018

Corupția în rândul magistraților nu este un fenomen extins, iar atunci când e descoperită, e pedepsită destul de aspru, uneori prin condamnări cu ani grei de închisoare.

Dora Vulcan

Târzia dreptate

27.02.2018

Curtea Supremă a început judecarea Dosarului Mineriadei. Este un foarte târziu act de dreptate, poate chiar prea târziu, pe care multă lume a obosit aşteptându-l atâta amar de vreme.

Melania Cincea

Topul manipulării în Raportul lui Tudorel Toader: de ce nu e credibil

27.02.2018

Raportul privind activitatea managerială de la Direcția Națională Anticorupție, citit de ministrul Justiției, Tudorel Toader, conține multe exagerări, destule inexactități, suficiente neadevăruri pentru a ajunge la concluzia că documentul e lipsit de onestitate. Toader încearcă să manipuleze prin generalizări și denaturări ale realității, pentru a câștiga de partea lui cât mai mulți adepți din rândul opiniei publice.

Sabina Fati

RUXANDRA CESEREANU: Mișcările din stradă, în 1990 și 2017-2018, au alcătuit un parlament simbolic în agorele României

27.02.2018

RUXANDRA CESEREANU este poetă, prozatoare, eseistă, profesoară la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj. A analizat Revoluția din 1989, a scris despre gulagul românesc în mai multe volume, a meditat în cărți și articole despre mentalitățile și tarele autohtone, despre dictatură, rezistență și violență. În volumul Imaginarul violent al românilor (Humanitas, 2003),

Exercițiile de seducție ale Chinei în Europa

27.02.2018

Beijingul se concentrează pe slăbirea unității occidentale, atât în interiorul Europei, cât și a celei transatlantice, în sincronism cu ceea ce dorește de fapt și Moscova.

Alexandru Lazescu

Ascensiunea lui homo anti-immigrationis

27.02.2018

Homo anti-immigrationis. Este noul tip de european, cel care a luat aproape complet locul prăfuitului susţinător al drepturilor omului. Poziţiile radicale antiimigraţie sunt exact terenul pe care se pierd sau se câştigă bătăliile politice.

Eliza Francu

Un summit despre viitorul Europei

27.02.2018

Summit-ul informal al liderilor europeni de săptămâna trecută organizat la Bruxelles a arătat faptul că se conturează tot mai vizibil un curent de opinie potrivit căruia a venit timpul că statele mari să își asume în mod direct pozițiile-cheie din Uniunea Europeană.

Stefan Popescu

Don Carlo(s) la ONB, o montare grandioasă în clarobscur

27.02.2018

Don Carlo, de Giuseppe Verdi, la Opera Națională din București este o creație ambițioasă realizată cu nostalgia stilului grand opéra, pe care minimaliștii moderni aproape că îl repudiază.

Doina Papp

Princeton pentru toți

27.02.2018

Seria Lives of Great Religious Books de la Princeton University Press este chiar expresia contemporană a istoriei religiilor în SUA și în întreaga ospitalitate a culturii anglo-americane, la două generații după triumful lui Eliade.

Eugen Ciurtin

Cu atenție și judecată limpede: despre lumea în care trăim

27.02.2018

Prima ediţie a festivalului Despre lumea în care trăim, o serie de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti importanţi şi oameni de cultură de prestigiu, a avut loc la Ateneul Român între 24 şi 28 februarie, fiind organizată de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas, Fundaţia ARCCA şi Filarmonica „George Enescu“.

Cristian Patrasconiu

Violul de stat

27.02.2018

De ce nu avem și noi ficțiuni (remarcabile) cu Băsescu, Dragnea, Mazăre, Ghiță ori Oprea? Cu DNA, baroni locali, arcanele SRI, patroni de presă, greve ori proteste de stradă. E mai interesant Berlusconi – pentru Nanni Moretti sau Paolo Sorrentino – doar fiindcă e înconjurat de târfe și starlete? Sau Giulio Andreotti pentru legăturile cu asasinatele mafiei? Să fie într-atât de cenușiu universul politic autohton încât să nu ne mai inspire scenariștii?

Catalin Bogdan

Antena 3 circulă fără frâne

27.02.2018

Tot mai furibunzi, încurajați de apartenența la structurile oculte ale puterii, indivizii deghizați în jurnaliști sau comentatori care reprezintă vectorii de imagine ai Antenei 3 au trecut la represalii fără frână.

Brîndușa Armanca

Sinistrul Justiției

27.02.2018

Trăiască și-nflorească marea corupție și conducătorul ei iubit! Adio justiție, pa dreptate, bonjour tristețe, salutare dictatură. La Centenar, birjar!

Tia Serbanescu

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22