Supus propagandei mincinoase a unui Nigel Farage și oportunismului unui Boris Johnson, pesedistul englez a făcut un mare rău țării sale și Europei. Fără s-o știe și fără s-o vrea.
Andrei CorneaE profund nesănătos pentru o societate să nu se poată baza pe parlamentul care o reprezintă și să spere mereu ca soluțiile să vină fie de la instanța constituțională, fie de la justiție în general.
Laura StefanPentru laburiști, provocarea este aceea de a arăta că globalizarea lucrează în beneficiul britanicului obișnuit, nu pentru elitele supranaționale.
Tom GallagherDe ce trebuia un referendum pentru a decide o chestiune atât de complicată? Pentru că suveranitatea britanică e vie, nu e tribală, ci juridică și e, deci, în conflict cu proiectul unui superstat european care șterge suveranitățile naționale.
Traian UngureanuCriza de legitimitate a clasei noastre politice este sincronă cu cea mai gravă criză a instituțiilor europene.
Alexandru GussiSub umbrela autohtonismului și protocronismului, politicienilor penali le va fi mult mai ușor să demonteze legislația anticorupție, impusă – nu-i așa? - de străini.
Rodica CulcerLa începutul lunii aprilie, PPE a organizat la Bruxelles o dezbatere, din ciclul Saint-Géry Dialogue, cu tema Uniunea Europeană în viitoarea economie globală. Unul dintre invitați a fost MARIA LUÍS ALBUQUERQUE, fost ministru de Finanțe al Portugaliei. La aproape trei luni distanță și doar cu o zi înaintea crucialului referendum din Marea Britanie privind un posibil Brexit, am invitat-o la un dialog pe temele abordate și atunci la Bruxelles.
Maria LuÍs AlbuquerquePublicul britanic evaluează mass-media ca părtinitoare în proporție de 26%, mai ales presa dominată de ideologiile de dreapta.
Brîndușa ArmancaBrexitul poate genera un efect de contagiune.
Eliza FrancuLupta împotriva manipulărilor populiste trebuie dublată de o reformă a administrației de la Bruxelles care să ducă la îmbunătățirea și debirocratizarea Uniunii Europene.
Siegfried MuresanConfirmarea Brexit slăbește UE și sporește posibilitatea unei Europe cu geometrie variabilă. Evident, Regatul Unit (și atât de divizat, acum) nu-și modifică geografia și nici nu-și suprimă relațiile cu blocul continental.
Teodor BaconschiReplică la articolele din revista 22 - „Asasinarea“ lui Trosca
Cornel MihalachePrin teatru se fac apeluri internaționale, iar forța lor depășește orice reportaj de televiziune bine făcut sau film documentar.
Ioana MoldovanImaginea oferită de maiorul Caracaș este edificatoare şi pentru că ne oferă ocazia de a compara tratamentul aplicat prizonierilor de război în primul şi cel de al doilea război mondial, chiar şi în Germania.
Codrut Constantinescu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an