Florin Cîțu cere audierea membrilor Oficiului de Combatere a Spălării Banilor în cazul Rovana Plumb

Laurentiu Gheorghe | 30.09.2019

Florin Cîțu (PNL) solicită audierea membrilor Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în cazul împrumuturilor Rovanei Plumb în Comisia de buget a Senatului, anunță Mediafax.

Pe aceeași temă

„Dacă ONPCSB (Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor - n.r.) își făcea treaba, Rovana și PSD nu ajungeau să ne facă de râs în față întregii lumi. Mâine, în comisia de buget finanțe din Senat, voi cere audierea de urgență a ONPCSB în legătură cu Rovana Plumb. Aceste instituții au rolul de a ne proteja de astfel de situații. De aceea sunt plătiți cei de acolo. ONPCSB trebuie să explice de ce nu a oprit acest candidat dacă cei de la CE au depistat imediat probleme cu finanțele personale ale candidatului”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Senatorul liberal a adăugat că „prima scăpare” efectuată de ONPCSB îl vizează pe Eugen Teodorovici și relația lui cu Rusia.

„România, sat fără câini!? Comisia Europeană ne-a dat o lecție usturătoare. A respins un candidat la funcția de comisar european pe motivul că finanțele candidatului arată al naibii de suspect. Rovana Plumb, propusă de guvernul României, are probleme mari în a explică cum se -finanțează- iar CE i-a arătat ușa. În România instituțiile statului tac mâlc. Implicit ne spun că totul este ok cu finantelele politicianului psd-ist. Este a două «scapare» a celor de la Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Prima scăpare? Orlando și relația lui cu Rusia”, a mai scris Cîțu.

****

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Comisia va trimite o scrisoare către președintele PE, David Sassoli.

Rovana Plumb a transmis luni o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care precizează că împrumutul controversat a fost achitat cu două apartamente deținute de aceasta în România, astfel datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

„Plumb: Probleme au fost ridicate cu privire la un credit de 800.000 euro despre care a relatat presa, însă care nu a fost menționat în declarația de avere, anumite acțiuni la o companie (Grupul verzilor) și cazul de corupție în care a fost implicată în 2017 (PPE). A fost decis că: îngrijorările cu privire la cazurile de corupție sunt în afara competenței JURI și ar trebui ridicate în timpul audierilor; informații suplimentare vor fi cerute despre împrumut și acțiuni”, potrivit documentului Comisiei JURI.

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22