Cu cât e mai convingătoare o predicție cu caracter de „ruptură”, cu atât e mai infirmată de fapte.
Andrei CorneaDe 30 de ani vorbim la nesfârșit de reforme, ne lamentăm că sănătatea, educația, administrația, totul în țara asta e nereformat. Că d-aia merg lucrurile anapoda și am ajuns coada Europei.
Andreea PoraAnul 2019 nu s-a încheiat apoteotic și glorios, deși PSD a fost înlăturat de la guvernare. Dimpotrivă, el i-a predat succesorului un bagaj de eșecuri greu de gestionat, adunat timp de 30 de ani.
Rodica CulcerToate organizațiile accentuează rolul important al corectitudinii, al valorilor și standardelor etice înalte în practica profesională.
Brîndușa Armanca2020 a început cu incendii (politice și naturale) catastrofale.Le mai putem stinge?
Dan PerjovschiÎn România avem, pe de o parte, un „popor cinstit, inimos, capabil de adevăr și de patriotism”, spune Eminescu,
Sorin AlexandrescuRevista „22” a primit la finele anului trecut o sesizare de la un grup de profesori ai Universității „Aurel Vlaicu” din Arad
Brîndușa ArmancaSala Mică a TNB a găzduit, în decembrie, o conferință organizată de Revista 22 dedicată crizei liberalismului contemporan.
RedactiaTrei tendințe au prins contur anul trecut: centrul democrat rezistă, schimbările climatice forțează un răspuns din partea partidelor, iar republicanii sunt tot mai departe de Bush și McCain.
David JimenezOrientul Mijlociu intră într-un nou deceniu de incertitudine și conflict.
Eliza Francu2019 a fost anul unor spectaculoase răsturnări. Este un an-bornă, care pare să marcheze încheierea unui ciclu politic, început cu revoluția twitter (aprilie 2009). Deceniul e departe de a fi uniform.
Armand GosuRomânia trebuie să se reinventeze diplomatic pentru a-și asigura securitatea la Marea Neagră și în Balcani.
George VisanSUA și o parte dintre aliați văd utilizarea echipamentelor Huawei, companie pe care o consideră un instrument al structurilor de securitate ale Beijingului, drept o gravă amenințare de securitate.
Alexandru LazescuLibia a devenit unul dintre principalele spații de manifestare la nivel global a rivalităților dintre mari puteri și puteri regionale.
Stefan PopescuÎn grădina căpcăunului este un roman în care Leïla Slimani ne propune o Madame Bovary reinterpretată, iar rezultatul este copleșitor.
Serenela GhiteanuScriitorul Ferdinand Antoni Ossendowski a publicat nu mai puțin de 70 de cărți, traduse în 20 de limbi, devenind în epocă poate cel mai popular autor polonez după Henryk Sienkiewicz.
Codrut ConstantinescuCărțile despre Rusia sunt o prezență tot mai abundentă pe piața noastră editorială în ultimii ani.
Cristian Patrasconiu„Radio” de Eric Bogosian în premieră la Teatrul Național din Craiova
Doina PappÎn timpul alegerilor prezidențiale, am strâns câteva povești ale românilor care trăiesc în Germania, dar votează pentru România.
Elena Stancu„Voind să-l pedepsească, Dumnezeu a dat bărbatul pe mâna femeii.” (David Ives, Venus in Fur)
Andreea Nanu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an