ANUL XXIII (1144) (14 - 20 februarie 2012)

M. Blecher şi reinventarea biografiei

14.02.2012

Doris Mironescu debutează editorial cu o carte al cărei titlu poate deruta. Având „la bază“ o teză de doctorat susţinută acum câţiva ani, reconfigurată substanţial între timp, Viaţa lui M. Blecher. Împotriva biografiei nu e doar un studiu în linia noului biografism şi a noului istorism

Paul Cernat

Pacea iluziilor

14.02.2012

Cartea semnată de profesorul Christopher Layne a devenit foarte repede unul dintre cele mai influente studii din sfera relaţiilor internaţionale. Teza sa porneşte de la o observaţie simplă: din momentul în care s-au afirmat ca mare putere...

Octavian Manea

Anul Caragiale: Să lucrăm! ...Lucraţi, domnilor! (din Repausul dominical)

14.02.2012

Recunoscându-mi ignoranţa, nu pot pentru ca să zic că nu m-am dus la Comedia-Studio aşa de-un pamplezir. Ger de crapă pietrele, mon cher, cine să-şi scoată nasul afară. Dar câtă suflare în mica sală care a găzduit turneul teatrului din Râmnicu Vâlcea, mai cunoscut în afara ţării decât acasă.

Valentin Dumitrescu

Anul Caragiale: Patria e familia cea mare

14.02.2012

Nu ni s-a întâmplat prea des să vedem în pachet compact toate comediile lui Caragiale în interpretarea aceluiaşi teatru, cu aceiaşi actori şi, în cazul de faţă, aproape sub aceeaşi îndrumare regizorală...

Doina Papp

Câinele de pază al democrației la autopsie

14.02.2012

După isteria mediatică a revoltei populare, urmată imediat de năbădăile zăpezii și de Jos guvernul-Sus guvernul!, televiziunile și în general presa nu dau semne de oboseală. Piața, ca și drumul național sau județean asaltat de viscol s-au transformat în platouri de televiziune, iar jurnaliștii înfruntă vicisitudinile meteorologice și politice pentru a fi prezenți acolo unde lucrurile se întâmplă.

Brindusa Armanca

Misterioasa dispariţie a Algeriei franceze (I)

14.02.2012

Anul acesta se împlineşte o jumătate de secol de când Algeria şi-a câştigat independenţa, fapt ce continuă să rămână unul dintre cele mai delicate subiecte din istoria contemporană a Franţei, a doua criză masivă internă după problema colaboraţionismului din timpul celui de-al doilea război mondial.

Codrut Constantinescu

Siria: dilemele unei noi intervenţii în lumea arabă

14.02.2012

Eşecul de a opri violenţele din Siria ar putea discredita nu doar ONU, ci şi noua sa doctrină a responsabilităţii de a proteja, spun susţinătorii unui răspuns decisiv împotriva regimului Assad. Pe de altă parte, nu trebuie uitat că Siria nu este Libia şi că o intervenţie ar putea face mai mult rău decât bine, avertizează scepticii.

Octavian Manea

Hellas şi viitorul Europei

14.02.2012

Zona euro nu are niciun fel de experienţă sau bază procedurală pentru a ţine în frâu efectele unui faliment elen.

Laurentiu Diaconu Colintineanu

Ungureanu: misiune imposibilă?

14.02.2012

Pentru a avea şanse să reuşească, noul prim-ministru trebuie să arate că ştie să-şi scrie singur misiunea şi să o pună în practică.

Alexandru Gussi

Dilemele, agenda şi modelul Cabinetului Ungureanu

14.02.2012

Este greu de presupus că economia va tura cu o vigoare extraordinară, astfel încât guvernul să poată apăsa pe ambele pedale, ale măririi veniturilor şi scăderii taxelor.

Lidia Moise

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22