Un hoț ordinar încearcă să ocolească legea. Un hoț‑politician schimbă legile țării, astfel încât delictul său să apară legal și just.
Andrei CorneaIohannis nu e primul președinte care nu înțelege că jocul cu puterea acordată serviciilor secrete e unul riscant și că nu poate fi controlat.
Andreea PoraApariția în spațiul public a informațiilor despre pachetul de legi privind securitatea națională mi-a amintit de „statul paralel”, povestea ce a dominat spațiul media în 2017 și 2018.
Ciprian CucuDecizia Curții Constituționale în privința chestiunii retragerii diplomei de doctor a coincis cu perioada de încheiere a procesului de redactare a lucrărilor de licență și a disertațiilor de master în univ
Raluca AlexandrescuÎn afară de România, doar două foste țări comuniste au păstrat moștenirea dinainte de 1989, cu arhivele în subordinea Ministerului de Interne, și anume Cehia și Slovacia.
Dorin DobrincuRăzboiul continuă să facă victime lângă noi iar pacea face victime chiar la noi: festivalul muzical Saga, acompaniat de droguri puternice, a ucis un tânăr și a băgat în spital alți consumatori.
Tia SerbanescuAtitudinea insultătoare față de mass-media a devenit obișnuință în România de azi.
Brîndușa ArmancaIohannis mai are vreo 900 de zile la Cotroceni. E tot mai nesigur și iritat de modul cum e privit. Încrederea cetățenilor în el scade de la o zi la alta. E posibil să ajungă mai detestat decât Iliescu.
Cristian PredaÎn timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este cu impact asupra competiției geopolitice cu China
Alexandru LazescuChiar dacă obține majoritatea, presat din stânga de radicalii lui Melenchon și din dreapta de populiștii lui Le Pen, Macron va fi supus unor constrângeri mai mari decât în precedentul mandat.
Cristian CampeanuCei mai vizați sunt președinții comisiilor, liderii de grup, raportorii, dar mai ales așa-numiții shadow-raportori, acei europarlamentari care în mod real au influență pe dosarul aflat în lucru.
Stefan PopescuRăzboaiele încep ușor și se sfârșesc greu. Atunci când se sfârșesc.
Mihai MaciInterviu cu Ciprian Mihali, filosof și scriitor
Ruxandra HurezeanCeea ce frapează la patru decenii de la scrierea trilogiei lui Romulus Rusan este prospețimea rândurilor. Nu e vorba numai despre un simplu jurnal de călătorie, ci de un compendiu de înțelegere a lumii.
Codrut ConstantinescuPână la urmă, de ce e atâta nevoie, azi, de sufletele tari? În cuvintele lui Simone de Beauvoir, pentru că trebuie să decidem definirea condiției noastre fie în termeni de fericire, fie de libertate.
Corina ȘuteuNu sunt, propriu-zis, lecturi de vară, cărți „de vară”. Dar pot deveni excelente, poate ideale companioane de vacanță, alegând cu înțelepciune din oferta impresionantă a beletristicii de dată recentă de la
Cristian PatrasconiuIoana Pârvulescu construiește nu doar povestea vieții lui Iona și a unchiului său Iacob, ci povestea stripei lui, vreme de 92 de generații, așadar până în zilele noastre.
Serenela GhiteanuCeea ce face din BukFeszt, la prima sa ediție, un eveniment este fără îndoială debutul în forță cu producția de elită Tragedia omului a Teatrului maghiar din Timișoara, în regia lui Silviu Purcărete.
Doina Papp
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an