Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Racheta care a doborât, în Ucraina, avionul MH17 cu 300 de oameni la bord aparține armatei ruse
Dora Vulcan - - - -
2018-05-24
International
3

Procurorii care investighează doborârea zborului MH17 ce a avut loc în 2014 în estul Ucrainei au anunțat joi că racheta ce a provocat prăbușirea avionului a fost trasă de armata rusă, potrivit Reuters.

 

 

 Wilbert Paulissen, șeful serviciului omucideri din poliția olandeză a spus că racheta a fost trasă de Brigada Antiaeriană 53 a armatei rusești. ”Toate vehiculele din convoiul în care a fost transportată racheta erau parte a forțelor armate rusești”, a spus el într-o conferință televizată de presă, transmite Hotnews.ro. 

 

Rusia a negat tot timpul că a fost implicată în incident.

 

Poliția și procurorii olandezi au prezentat dovezi fotografice și video care ar dovedi că au identificat exact ce sistem BUK a fost responsabil de atac, notează Guardian.

 

Ei spun că acum au ”dovezi juridice convingătoare ce vor putea fi folosite într-o sală de judecată” că sistemul de rachete BUK implicat era al brigăzii 53 care are baza în Kursk, în vestul Rusiei.

 

”Avem o mulțime de probe și de dovezi, dar nu am terminat. Încă mai avem mult de lucrat”, a spus procurorul șef Fred Westerbeke. El a declarat că achetatorii nu sunt încă în faza în care să facă publice numele unor suspecți sau să emită acte oficiale de inculpare.

 

Avionul companiei Malaysia Airlines fusese doborat in dupa-amiaza zilei de 17 iulie 2014 si toate cele 298 de persoane aflate la bord, in majoritate olandeze, au pierit.

TAGS : rusia ucraina avion malaezian verdict procurori armata rusa
Comentarii
emil 2018-05-24
Rusii au slabiciuni la avioane civile. Cursa KAL007 sud-coreeana cu 269 de pasageri a fost doborata de maiorul Ghenadi Osipovici cu un avion de interceptare sovietic Su-15.
emil 2018-05-26
In istoria omenirii nu se cunoaste o alta armata care sa fi doborat doua curse civile cu peste 500 de pasageri!
Sean 2018-05-24
Nici eu nu iubesc politica ruso - sovietica. Dar una-i una, alta-i alta! Nu le amesteca.
Total 3 comments.
Mai multe din International
3233
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22