Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFIohannis, ori la bal, ori la spital
2018-05-31
23
S-a terminat? E gata? A învins armata ticăloșilor? După decizia Curții Constituționale de miercuri nu puțini sunt cei care spun că așa stă teaba și că mare lucru n-ar mai fi de făcut.

Pentru că, iată, după  aproape 29 de ani de la revoluție, cu toată așa-zisa noastră apartenență la UE și NATO,  după câteva dezamăgitoare alternanțe la putere, sunt tot ei, feseniștii, pesediștii. Mai răi, mai proști, mai hoți și mai îndârjiți ca niciodată. Cum-necum și-au atins scopul. ”Dragnea și ai lui” au pus mâna pe toată puterea și vor face cu ea  tot răul de care sunt capabili. Să nu-i subestimăm.  

 

Au înțeles încă din 2016, de la OUG 13 și proteste, că nu e suficient să ai majoritatea parlamentară  ( și ce majoritate!), guvernul, administrația, internele și televiziunile, dacă ai împotriva ta justiția și președintele. Adică dacă justiția încă nu îți mînâncă din palmă și președintele mai are puteri, degeaba. Și atunci au pus mâna pe singura instituție care e deasupra tuturor, ale cărei decizii sunt ca mortul la groapă, nu mai pot fi întoarse. Sunt  ”definitive și obligatorii”, acționează pentru viitor și, mai nou, pentru trecut. Respectată și susținută, inclusiv de cancelariile străine, în 2012,  Curtea Constituțională e acum arma invincibilă de care PSD se folosește fără scrupule pentru a-și lichida adversarii și a obține controlul absolut.

 

 

Câți iepuri a împușcat CCR-PSD

 

Prin decizia de miercuri (dar nu numai), brațul înarmat al PSD a lovit simultan mai  mult ținte:

 

1. Procurorii au intrat sub control politic, miză pe termen lung a PSD.

Decizia CCR a  trecut procurorii șefi (  și pe cale de consecință toți procurorii, deci parchetele) sub bocancul politic al ministrului  justiției, care îi poate numi și revoca după cum îi dictează  șefii de la partid sau în funcție de interese personale sau oculte. Independența procurorilor devine astfel un basm din vremea lui Stănoiu. În plus,  Curtea a depășit prevederile constituționale, unde, la articolul 132  se spune că  ”...  procurorii își desfășoară  activitatea sub autoritatea  ministrului justiției” și a  atribuit ”putere de decizie a ministrului Justitiei asupra activitatii desfasurate de procurori si indica faptul ca in aceasta procedura ministrul are un rol central [a se vedea Decizia nr.45/2018], aspect care se reflecta si asupra carierei procurorilor". (minuta CCR). Asta înseamnă că ministrul politic va decide nu doar care vor fi șefii parchetelor, dar își va putea băga nasul în anchetele penale ( căci asta  e „activitatea” procurorilor) și va avea la îndemână arma distrugerii carierei acelor procurori care ­instrumentează dosare sensibile ce ating mahării politici și amicii lor. În plus, prin decizia Curtii, CSM își pierde orice relevanță,  așa cum explica judecătorul Cristi Danileț.

 

2. Sub domnia PSD, președintele a rămas fără atribuții esențiale, funcția devenind una de mucava, fără  miză politică.

Decizia CCR golește de conținut  instituția prezidențială, șeful statului transformându-se într-un notar angajat la biroul ministrului  justiției. Din moment ce președintele nu mai are dreptul de a refuza revocarea procurorilor șefi,  fiind obligat să se rezume la ”verificarea  regularității”acesteia, iar ”prerogativa Preşedintelui României de a revoca procurorul din funcţia de conducere se circumscrie exclusiv unui control de regularitate şi legalitate a procedurii. Astfel, Preşedintele României nu are competenţa constituţională de a opune argumente de oportunitate în raport cu propunerea de revocare din funcţie iniţiată.
 

Dana Gârbovan scrie că  acest lucru înseamnă că președintele ”are dreptul și obligația de a verifica dacă procedura este legală și dacă motivele invocate de ministru se încadrează – în fapt și în drept – în condițiile de revocare prevăzute ÎN MOD LIMITATIV de lege”. Păi, exact asta a făcut  Klaus Iohannis pe câteva pagini în raportul care a însoțit refuzul revocării lui  Kovesi, în care  a arătat că motivele invocate de Tudorel Toader sunt nelegale pentru că nu se încadrează în condițiile de revocare. Doar în ultimele paragrafe s-a referit la ”oportunitate”. Cu toate astea, CCR nu a ținut cont de argumentele legale ale președintelui, reținând doar ceea ce îi convine-”oportnuitatea”- pentru care a dezvoltat o întreagă obsesie începând cu  OUG 13.

 

3. PSD a schimbat cu ajutorul CCR regimul constituțional al României  fără  modificarea Constituției și fără referendum și a distrus sistemul ”checks and balances” prin care puterile în stat se supraveghează și echilibrează reciproc.

 

4. Curtea s-a erijat în legiuitor, precedent periculos, dar nu primul, impunând președintelui să emită un decret de revocare a șefei DNA.

În puterea Curții stă doar constatarea neconstituționalităților și a conflictelor de natură constituțională  între puterile  statului, explicațiile în ce constă acestea. Ea nu poate dicta nici Parlamentului, nici președintelui calea de urmat, poate face doar recomandări. De exemplu, nu poate  impune, așa cum a facut deja, un anumit prag la abuzul în serviciu. Altfel spus, faptul că CCR a devenit legiuitor pozitiv, fie adăgând la lege, fie impunând anumite acte normative ( decret prezidențial) este o depășire a propriilor atribuții, pe care, din păcate, nu le poate cenzura nimeni. Curtea Constituuțională face astfel treaba murdară a partielor politice, în cazul de față PSD.

 

 

Ce mai poate face  Iohannis?

 

În primul rând, trebuie  să plecăm de la constatarea că acțiunea CCR-PSD depășește cu  mult cazul punctual al Laurei Codruța Kovesi. Așa cum am spus, e vorba  de politizarea  completă a parchetelor, de transformarea instituției prezidențiale într-un decor de teatru ieftin și de schimbarea regimului  constituțional în mod parșiv și fără consultarea poporului. Cu sau fără revocarea Codruței Kovesi, lucrurile astea rămân și își vor produce efectele până la următoarea  revizuire a  Constituției. Sau până când CCR nu se va contrazice pe ea însăși, așa cum s-a mai întâmplat, Curtea abundând în decizii contradictorii, care se bat în cap în cap.

 

De aceea cred că importantă va fi găsirea căilor legale de a întoarce decizia CCR în substanța ei. Aici rolul constituționaliștilor de la Administrația prezidențială sau altor specialiști din exterior este esențial. Iohannis trebuie să pună la aceeași  masă profesori în drept (sunt convinsă că mare parte a minților luminate din țara asta nu a intrat în solda PSD), care să găsească o soluție. Care poate fi asta,  habar n-am, dar sunt convinsă că se poate mai mult decât ceea ce am citit/auzit  zilele astea în media.

 

În al doilea rând, consider că Iohannis trebuie să facă orice efort pentru a împiedica revocarea lui Kovesi. Nu atât pentru Kovesi, care cred că ar pleca și mâine din funcție după câte a înghițit anii ăștia,  ci pentru că revocarea ei ar avea consecințe dezastruoase pe mai multe direcții. 1. Ar fi o victorie a Cartelului penalo-mediatic, un semnal că sensul s-a schimbat.  2. DNA și  toate parchetele vor fi decimate. După Kovesi vor urma ( nu  am niciun dubiu  în ce privește  intențiile lui Tudorel Toader și a celor pe care îi slugărește) adjuncții, șefii de secție și toți procurorii incomozi regimului Dragnea. Dosarelor li se va pune capac,   iar anticorupția va înceta să  mai  existe. În timp record. Vor curge achitările si condamnările cu suspendare. Deja vedem că Înalta curte a închinat steagul. 3. Se încalcă flagrant angajamentele asumate de Romania pentru aderarea la UE, angajamente care s-au concretizat în Legea 303/2004, inițiată de Guvernul Năstase. Mai exact, în respectarea independenței procurorilor. În contextul în care la nivelul Comisiei Europene se discută despre condiționarea fondurilor Uniunii  de statul de drept, asta  e tot ce ne mai lipsea.  4. Președintele Iohannis va fi terminat.

 

 

Semnează sau refuză?

 

O decizie complicată.  Nerespectarea deliberată  a unei decizii a Curții Constituționale e un gest grav într-un stat de drept. (Dar mai e România un stat de drept?) Iar pentru asta vor trebui găsite argumente serioase, inclusiv legale, așa cum am spus, pentru că și acesta  va fi  un precedent periculos.

 

Probabil că PSD nu va rata ocazia și va merge la suspendare. În cele 30 de zile de interimat Tăriceanu, partida  Kovesi va fi pierdută,  revocarea va fi semnată în timp record de acesta. Puțin probabil ca Tăriceanu  ( sau Dragnea) individ despre al cărui caracter  nu mai are rost să discutăm, va ceda presiunilor externe.

Iohannis va da însă semmnalul că își  asumă riscurile,  că luptă și, mai mult ca sigur, fără o fraudă majoră din partea PSD, va câștiga referendumul de demitere. Se va întoarce victorios la Cotroceni. Ei și ? ar  spune mulți. Problemele de fond nu se vor fi rezolvat: Kovesi revocată, anticorupția pe butuci, procurorii la mâna la Toader, instituția prezidențială tot golită de conținut.

Da, dar... PSD va pierde masiv, electoratul se va reactiva, antipesedimul va ajunge religie, Iohannis își  asigură al doilea mandat. Dar înainte de toate referendumul se va un semnal clar că România derapează grav, că CCR nu e Dumnezeu din ceruri să-și permită orice, că instituția nu trebuie să fie preșul de la ușa lui Dragnea și că președintele  mai  poate juca un rol în pofida PSD-CCR. Alegerile prezidențiale din 2019 și-ar putea recăpăta miza, iar pentru cele parlementare, esențiale, reactivarea electoratului ar putea fi fatală PSD. Nu e mult,  poate fi și teorie, dar e ceea ce se poate face în situația dată.

Desigur, Iohannis trebuie pentru început să iasă la atac și să tragă de timp- adică să nu semneze decretul pe termen scurt, indiferent de amenințări. Adevăratul război trebuie împins până la toamnă, deși PSD va încerca suspendarea vara. Îi place sezonul.

 

Nu știu ce soluție va alege  Iohannis, dar știu că  trebuie să lupte chiar dacă e în corzi. Nu așa cum a făcut  până  acum. Altfel poate să plece acasă chiar de mâine, că tot aia va fi. Ceea ce e valabil și pentru societatea civilă.

 

 

 

 

 

TAGS : kovesi revocare decizie CCR iohannis PSD tudorel toader suspendare procurori constituție DNA dragnea
Comentarii
Vicentio B. 2018-06-04
UN "INFORMAT - INFORMATOR" (II)

chiar daca este un BASINAS si "beneficiar al Revistei 22", asa
cum, singur - singurel, s-a intitulat, ar trebui TOTUSI sa stie si sa respecte sensul MORAL / JURIDIC al art. 10 - Conventia Drepturilor Omului, chair daca recunoasete, tot singur - singurel, ca, "este un TROLL" .
Vicentio B. 2018-06-05
BASTINAS, si NU cum a aparut
Vicentio B. 2018-06-03
Un "INFORMAT - INFORMATOR"

rutinat tendentios, ca sa NU spun "CAMELEON IMPOSTOR",
acuza anterior, evident in format DELICTUAL (CALOMNIE) precum ca; "Johannis
se afla in spatele actiunii penale formulata de Ludovic Orban impotriva lui Dragnea"

ACUM / AICI - pe acest Site, acelas CALOMNIATOR, anunta in format DIVERSIUNE;
"Johannis a fugit vitejeste la Munchen ,,", DESI stia ca Presedintele Johannis, a fost
invitat in Capitala Bavariei "pentru a fi decorat de fundația Hanns Seidel." Iar Presedintele Romaniei, a "donat premiul unei fundatii pentru copii".

Acelasi CALOMNIATOR, din motive pe care le poseda in instrumentariul CRASEI neloialitatii fata de buna - credinta, dar loial MINCIUNII & CALOMNIEI, NU spune, UNDE se afla Dragnea, evident cu tanara insotititoare apropiata, in timp ce, "CEI SASE MAGNIFICII - CCR" pronuntau DECIZIA, care este, din pacate pentru Ordinea Constitonala, un TORPEDO "MADE PSD & ALDE "
Vicentio B. 2018-06-04
ADAUG

din relatarile MASS - MEDIA din Romania,
Presedintele CCR - Valer Dorneanu,
este un EX - PROCUTOR - COMUNIST,
EX - CONSILIER al Ex - Presedintelui Iliescu, pe teme de Legislatie
EX - PRESEDINTE (PSD) al Camerei Deputatilor,
detine TREI SURSE DE VENITURI insumand peste 400.000 lei/an
(NUMAI Pensia lunara este de 30.000 lei/luna)
dr. TT - ERA CEL MAI MARE detinator IMOBILIAR, din "formatia" CCR
dr. TT - a incalcat cu VINOVATIE si perioada Constitutionala - 9 ANI -
ca Judecator CCR:
MIHAI 2 2018-06-04
Din pacate se confirma ce a spus forumistul BASCA despre dumneata - ca esti TROL. E aevarat ca a zis ceeasi chestie si despe mine - si pe buna dreptate.
Se pare ca nu ai priceput chiar nimic din ultimele evenimente care - intradevar se desfasoara cam repejor pentru capacitatea de perceptie a mintilor incete - si care duc direct spre desfiintarea grandiosului G.
Meciul fiid intre CCR si Joannis - ce conteaza unde si cu cine s-a dus la plimbare Dragnea ?
Daca pleca Tariceanu ar fi fost cu adevarat un gest iresponsabil - ecivalent cu fuga de pe campul de lupta a lui Johannis pana se mai linistesc spiritele.
Tariceanu trebuie sa stea in Tara pentru a prelua cat mai prompt atributiile de revocae a Distinsei Doamne Kovesi precum si pe acelea de contrasemnare in vederea intrarii in vigoare a celor trei legi ale justitiei ca si a legilor de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala.
emil 2018-06-02
In cazul victoriei doamna Pora va fi invitata de onoare la Balul Sasilor din Transilvania.
BASCA 2018-06-01
Au reusit pe lenea noastra,democratia originala si-a atins apogeul iar ce-i mai fericiti dintre pamanteni sunt PSD-istii.Cancelarii,ambasade...astia lucreaza cu aia tari nu cu blegi.Sigur Johannis se intreaba asemenea lui Toma Caragiu cand ramasese cu ultima minge de tenis,nu stiu unde o dauuu,in cine o dauuu...
Liviu din Timisoara 2018-06-01
Din cate pricep eu, rolul CC este acela de a veghea la constitutionalitatea actelor normative emise de Parlament sau Guvern. Acte normative. Acolo au putere decizionala. In ceea ce priveste scandalurile , idem ...trebuie sa constate cine incalca Constitutia, motivand concret care articol este nerespectat...ca decizia ei sa fie obligatorie. Insa atunci cand este solicitata in alte paruieli ... nu poate face decat o constatare si recomandare, fara putere de impunere.In acelasi timp, daca Presedintele nu are libertatea sa raspunda cum il duce mintea si prerogativele sale, de ce mai este intrebat ?
emil 2018-06-02
Dorneanu si compania incearca prin intimidare salvarea penalilor pe semnatura Presedintelui.
Adina Nicolae 2018-05-31
Pai..vorbim de o simpla demisie/revocare a unui procuror de la conducerea unei institutii...Ce cacat o dati in UE, democratie..si alte mizerii dintr-astea? E simplu. CCR a zis, trebuie executat...la fel ca si la Base..cand Zegrean i-a tinut palma la referendum, nu a mai fost nici o problema..atunci hotararile CCR erau bune, acum ..nu mai cunt.
Pai Tovarasa...iar o ardeti cu dubla masura????
MIHAI 2 2018-06-02
Nu, nu ,,,,tovarasa nu aveti de loc dreptate.
La BASE Curtea Constitutionala era Dumnezeu. DE altfel , daca stam sa ne amintim si BASE era Dumnezeiu.
Si daca am fi sinceri BASE inca este unicul Dumnezeu caci doar el ne poate reuni intr-un mare Font anti PSD.

Daca maine se aduna CCR ul si redevine Dumnezeu dand o decizie ca BASE mai are deptul la un mandat
prezidential - cam intr-o luna se reface Aliantza Fortelor Binelui si vom putea invinge Ciuma Rosie.
Daca nu - va trebui sa plecam imediat pe litoral cu biletele gratuite date de Viorica Vasilica
ca sa fim bronzati in august cand ne ducem la Cluj la Untold cu bilete gratuite date de P.S. Dragnea.
ion 2018-06-01
Tovarasa,faceti o mare confuzie!In 2012 Zegrean nu a tinut palma nimanui.Referendumul nu a fost validat pentru ca participarea la vot a fost de sub 50%.
MIHAI 2 2018-05-31
Pe mine ma oripileaza modul absolut incredibil in care Fortele Binelui au fost puse
in defensiva printr-un simplu bobarnac , dat de CCR.
In urma cu trei zile Dragnea era mort si ingropat sub un tzunami de bascalii pe teme de Dancial , iar floarea cea vestita a democratiei si dreptei se consuma facand o bizara galetie: HAI TU PON-TA ! HAI TU PONTA. . Din cand in cand aprea si unu ORBAN care defila tantos cu un denuntz de inalta tradare. Toate astea s-au topit acum , Johannis a fugit vitejeste la Munchen, iar Hans a inceout sa dea citate din Ceausescu - cica respecta SOVERANITATEA. Nu-i spuneti lui Klaus ca trebuie sa salveze ce mai e de salvat - ca el sigur se va gandi la cate excursii si cate somnuri dulci mai poate prinde intr-o desfasurare liniara a anului si ceva de mandat pe care il mai are. Nu uitati ca prin aprilie 2019 Johannis ar urma sa fie in centrul atentiei Europei cand la Sibiu se va organiza un mare summit la care vor veni toti stabii UE.
Camelian Propinatiu 2018-05-31
E prea devreme ca dl preşedinte Iohannis să se bată singur, să se autosuspende, sa vina dl Tăriceanu, când societatea civilă încă nu are nicio reacţie notabilă la nivel de organizaţii.
Liviu 2018-05-31
Din pacate, Dragnea isi datoreaza puterea inepuizabilului rezervor de ignoranta si salbaticie propriu celei mai active minoritati, poporul PSD.

Cum nu avem educatie si schimbarea prin cultura cere timp, o solutie ar fi greva generala: fara apa, fara curent, fara transport, fara mincare...puterea s-ar preda. Asta e insa doar o posibilitate care ar deveni realitate daca spiritul civic ar fi prezent...nu e.

Asa ca, poate, UE daca pune piciorul in prag mai poate schimba ceva: sa ceara vize, sa taie accesul la fonduri, sa se destepte si "cetateanul".
viviance 2018-06-02
Pai ne intoarcem la Lenin si modelul lui de cucrire a puterii? Cu masele, pardon, cu societatea civila pe post de clasa muncitoare leninista? De interventia altei inate porti invocata, practica indelung exersata cu stambulul otoman, ce mai e de zis?Asa e cand nu stii istorie, faptele negre ale trecutului reapar in mintile zdruncinate. Doamne apara si pazeste, vorba marxistului!
mike 2018-05-31
Sincer, am citit atatea scenarii de salvare a Romaniei, incepand de la Ordonanta 13 pana astazi, toate legate de ce ar trebui sa faca presedintele si cum ar trebui sa procedeze, incat tara asta trebuia demult salvata si eliberata de PSD si Dragnea. Situatia este trista oricum am privi-o si indiferent ce scenarii am face. Desigur ca, Iohanis poate sa faca referendum de demitere (noi il vom sprijini), ca se poate intoarce victorios (ne vom bucura), insa pe ce va bazati cand spuneti ca "antipesedismul" va deveni religie" ? Chiar credeti ca acest popor se va schimba brusc si va realiza pericolul? Eu zic ca nu si vor vota tot PSD, pentru ca asta li se potriveste unora, acest sistem politic al anilor '90. Va dati seama cat ne va costa tragerea asta de timp, cate fonduri UE pierdute, cate riscuri politice ar putea sa atraga? Nu vedeti ca nici o cancelarie occidentala nu se baga in treaba asta si afirma toate ca este o "problema interna a Romaniei"? Nu am auzit o voce critica de la Bruxelles sau Washington, cineva care sa critice vehement ce s-a intamplat. Toti spun ca "monitorizeaza cu atentie" situatia. Ok, si? Daca Iohannis o demite pe Kovesi ce se intampla? Raiduri aeriene peste Guvern sau CCR?
MAX 2018-05-31
Referendumul este cel mai bun atac in cazul de fata,referendumul pe justitie!
Daca presedintle nu iese la atac nici in al doisprezecele-a ceas
da . da . DA-DA-DA !!! 2018-05-31
◊ ◊ ◊

şoroşi . sekurități . kioveşe . timărmani . colzi . klemi . maiori . DNA-uri . guantaname . CIA . amerika . amerika . AMERIKA !!!!!!
Stefan 2018-05-31
Si tot acest plan diabolic, urmat pas cu pas, prin care se leaga toate in final, in directia dorita, a fost conceput de consilierii israelieni ai ciocoiului parvenit care ii plateste cu sume uriase din banii romanilor. Ca sa-i distruga si pe romani si Romania, iar penalii sa se instaleze definitiv la putere, sa poata fura tot fara probleme si sa-si rontaie in liniste averile agonisite ilicit, ei si urmasii urmasilor lor.

Trista tara, trist popor! Tarele romanilor se intorc impotriva lor.

"Tine minte ce-ti spun eu: daca poporul asta va fi candva sters de pe harta, nu va fi nici fiindca l-ar ocupa rusii, turcii, americanii, indienii, chinezii; ci din indolenta, pasivitatea, lipsa de civism, din propria nepasare si din complicitatile interne oferite oricarui inamic." - ILEANA VULPESCU
Vicentio B. 2018-05-31
ADEVARURI "MADE in ROMANIA"
(CCR vs. Constitutie, Presedinte )

DESI, personal, din pacate a trebuit sa constat, ca Andreea Pora, "in propria ograda" (acest Site) are o pozitie in favorizarea unor formulari cu continut CALOMNIOS, rectete neconstitutional, DELICTUAL,

TREBUIE sa recunosc ca, si articolul de fata contine ADEVARURI INCONTESTBILE.
Ceea au realizat CEI SASE CCR- Juristi, care au ridicat mana "PENTRU" - sunt efectiv NECONSTITUTIONALI ! Deci Decizie NEVALIDA ! Este vorba de o CRASA DECIZIE, care, verificabil, dovedeste:

DEPENDENTA POLITICA fata de PSD & ALDE,
POZIZIONARE vs. Constitutie
ABUZ DE PUTERE in forma DELICTUALA

Este de fapt, in substanta o Decizie vs. Ordine Constitutionala , adica prin cuvintele actualului Cod Penal - TRADARE. Asa se explica si STRADUINTELE, la fel de neconstitutionale, recte delictuale, ale PSD & ALDE de a folosi, prin VOT IMPERATIV (NUL - d.p.v. Constitutia Romaniei) Parlamentul (Legislativul) in a asigura SUPER IMUNITATE Juristilor CCR.

CERT este ca, afirmatia Andreea Pora : "PSD a schimbat cu ajutorul CCR regimul constituțional al României fără modificarea Constituției și fără referendum și a distrus sistemul ”checks and balances” prin care puterile în stat se supraveghează și echilibrează reciproc", este mai mult decat GENEROASA, deoarece acest sistem (Constitutia SUA), NU exista PRACTIC in Romania. Regula in Romania este "L' etat c'est moi" - prin persona celui plecat recent in Elvetia, pentru a NU lasa impresia, ca EL (Lviu Dragnea) ar fi - ACUM - prea mult in apropierea, de fapt la DOI PASI, de CCR.

CERT este ca, formularea Andreea Pora "De aceea cred că importantă va fi găsirea căilor legale de a întoarce decizia CCR în substanța ei.", dovedeste un amestec de
prudenta jurnalistica & nesiguranta in existenta unor, eventuale solutii. Din acest motiv, de fapt de SUBSTANTA, o ASIGUR pe Andreea Pora ca, asa cum am procedat anterior si in cazul "PLAGIAT PONTA" - dar tratat de domnia sa prin TACERE TOTALA,

EXISTA SOLUTIE JURIDICA de a trece recenta Decizie CCR, la "DOSARUL RESPINS" . In acest context, strict juridic, ma bazez excluv pe Constitutia Romaniei, Legea de Org. si functionare a CCR, Codul Penal, Codul Civil, Codul de Procedura Civila. Deocamdata ATAT !

PS.
Romanii, care inca REZISTA / REFUZA sa primeasca "nituri" si/sau "cuie in cap"
prin DIVERSIUNEA ANTI - Stat de Drept In Roamnia, ar trebui sa omagieze PE CEI TREI
JURISTI CCR, care au votat "IMPOTRIVA" celor "PENTRU"

emil 2018-05-31
Iohannis nu-i chiar curat si nici competent, inclina foarte usor spre luxul de mocirla.
FLORIAN D. MIREA 2018-05-31
Iunie este luna mineriadelor. Atentie la mitingul din 9 iunie, care este gandit ca o actiune in forta sub o masca populara. Pana cand Romania nu va iesi din ciclul mineriadelor, pace nu va fi aici. Un regim absolutist PSD-Dragnea va avea in permanenta impotriva o parte impoprtanta a societatii romanesti (chiar daca nu neaparat majoritara). Ei nu au priceput ca in 2018 Romania (chiar asa pulverizata cum este) nu mai poate fi condusa ca dupa 6 martie 1945.
Total 23 comments.
Recomandari
9262
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22