Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFÎncepe. Dragnea va merge până la capăt
2018-06-11
15
S-a terminat cu menajamentele. Liderul PSD şi-a lepădat masca impasibilă şi uşor zeflemitoare pe care a afişat-o până acum şi ne arată adevărata lui faţă

 

Nu mai are siguranţa de altă dată, acea siguranţă a omului care arată că stăpâneşte situaţia. Ceva s-a fisurat. Ameninţă şi se răsteşte la toată lumea. Pe preşedintele Iohannis îl paşte suspendarea, dacă nu acceptă rolul de decor, procurorii sunt sfătuiţi „să nu greşească”, aliaţii noştri din NATO şi UE sunt acuzaţi făţiş că au sprijinit „statul paralel”, ziariştii sunt de mult pe lista neagră, nu rămâne decât să fie „bifaţi” pe rând. Pe „şobolanii” din #rezist îi aşteaptă o deratizare strămoşească cu bâta şi lanţurile. În costume populare, defilând în frunte cu icoanele şi familia tradiţională. Domnul Dragnea nu mai râde, nu mai are chef de glume. „S-a săturat”. Va merge „până la capăt”. Moscova, prin agenţia Sputnik, îi aplaudă curajul şi mai pune o cărămidă la statuia ultimului venit în „clubul de elită” al antieuropenilor din est. Butaforia a căzut şi domnul Dragnea nu se mai oboseşte să simuleze democraţia, nici măcar de dragul aparenţelor. Aşa cum spunea doamna Dăncilă vrea „să o reducă”. De tot.

 

Cei care au scris despre mitingul de sâmbătă, 9 iunie 2018, şi l-au considerat un eşec al PSD scapă din vedere un singur aspect. Scopul lui. Aici cred că mulţi s-au înşelat. Scopul mitingul nu a fost acela de a organiza o contra manifestaţie propagandistică, nici o lovitură de imagine şi nici o baie de mulţime pentru liderii partidului. Nu pentru asta s-au chinuit organizaţiile locale ale PSD să care lumea la Bucureşti cu autobuzele şi trenurile. Ca să demonstreze ce? Că pot şi dânşii să aducă zeci de mii (sau sute de mii) de susţinători în stradă? Era cineva care să nu ştie că PSD-ul a mai făcut asta (începând cu anii 90’) şi că este perfect capabil să o facă din nou? Cum de a acceptat peste noapte domnul Dragnea organizarea unei asemenea manifestaţii, ba chiar a cerut-o el însuşi, după ce luni de zile s-a opus iniţiativelor şi rugăminţilor similare ale subalternilor?

 

 S-a văzut cu ochiul liber că, în afară de mobilizarea exemplară, restul a fost o improvizaţie. De parcă odată ajunşi în Piaţa Victoriei zecile de mii de susţinători ai domnului Dragnea nu au mai primit nici un fel de indicaţii suplimentare şi nu au ştiut ce să facă. Brusc, au devenit doar o mulţime dezorganizată şi lipsită de ţel. S-au culcat pe iarbă, au dărâmat gardurile, au rătăcit prin Bucureşti şi apoi au părut interesaţi doar de cel mai scurt drum spre autobuzele care i-au adus. Unii au şters-o româneşte chiar înainte de începerea evenimentului, alţii chiar în timp ce liderul lor mitralia de pe scenă „securiştii” şi „statul paralel”. Greu de digerat o asemenea harababură din partea unui mecanism militar atât de bine reglat ca cel al PSD-ului. Un eşec, titrează ziarele. O dezamăgire, pentru susţinătorii de la tonomatele televizate care se aşteptau la mai multe. La sânge eventual. Oare? Dar dacă..

 

Dacă mitingul a fost convocat pentru că domnul Dragnea se aştepta vineri 8 iunie 2018 ca judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe în sfârşit în dosarul domniei sale? Şi ce ar fi putut decide? Probabil condamnarea. Exact motivul pentru care astăzi domnului Dragnea nu-i mai arde de glume. Căci domnia sa (poate că are semnale în acest sens) simte deja că asta se va întâmpla. Altfel nu şi-ar fi convocat susţinătorii a doua zi. Judecătorii o ştiu şi ei, motiv pentru care au amânat  încă o dată pronunţarea invocând faptul că „părţile au depus concluziile prea târziu” (apărătorul Bombonicăi Prodana le-a depus totuşi miercuri, 6 iunie). Dar ştiau şi ei că se anunţase deja un miting uriaş al PSD pe 9 iunie şi au hotărât probabil că este mai înţelept să tragă de timp. Probabil au dreptate.

 

De unde degringolada de sâmbătă. Căci una este să te mobilizezi şi să urli în apărarea „liderului maxim” ameninţat cu puşcăria de „statul paralel”, alta este să te baţi contra unui desen înfăţişând un tip cu ochelari fumurii şi pălărie „de securist”. Ce să mai vorbim de aprins lanterna telefonului mobil? Să fim serioşi. De aia a plătit partidul milioane de lei, să se joace oamenii cu luminiţele prin Piaţa Victoriei? Ar fi fost o jignire la adresa tradiţiei PSD, care cândva aducea minerii în Bucureşti să pună ordine şi băga democraţia cu bâta în capetele recalcitrante.

 

Eşecul de sâmbătă este unul determinat de absenţa obiectului adunării şi nu de adunarea în sine. Dar vine data de 21 iunie 2018. Judecătorii nu mai pot amâna încă o dată pronunţarea, iar domnul Dragnea a spus-o clar: „vom merge până la capăt” şi „vom face unul mai mare”. Şi o vor face. Iar la următorul miting nu vor exista sincope de organizare de care să râdă presa, pentru că mizele vor fi prea mari. Între 21 şi 23 iunie 2018, la fel ca într-un alt iunie, acum 28 de ani, se va juca soarta României. Abia atunci vom şti în ce ţară urmează să trăim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS : dragnea miting condamnare sobolani mineriada PSD
Comentarii
Vicentio B. 2018-06-13

CUM SE FOLOSESTE ACEST SITE

printr-o MASIVA MANIPULRE, IMPOSTURA, INEPTIE, din partea celui care, printre altele, afirma" Mesajul pentru Presedintle Romaniei in sensul ca acesta ar trebui sa-si recunoasca infrangerea si sa devina marioneta lor – poate ca celor de la putere le este inca un pic teama de ce ar putea face Presedintele utilizand CSAT-ul al carui sef este inca" -

Acesta ar trebui sa stie ca, Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ales mai mulţi oameni apropiaţi să conducă ministere-cheie din Guvern. O parte dintre aceştia vor face parte şi din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, printre ei numărându-se Carmen Daniela Dan şi Florin Iordache, ministrul de Interne, respectiv al Justiţiei. Potrivit legii de funcţionare a CSAT, preşedinele CSAT este şeful statului, în timp ce primul-ministrul este vicepreşedinte. Pe lângă cei doi, membri ai Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidential pentru securitate naţională."

Intreb pe autorul afirmatiilor de mai sus,
cine este domnule - CONCRET - Puterea Executiva in Romania ?

Gigi 2018-06-13
'Aliatii' vrei sa zici stapanii nostrii occidentali. Ne-au furat tot ce au putut din tara: petrol, gaze, paduri, banci, fabrici, terenuri agricole, oameni,. Platim anual taxa de protectie, pentru ce? Ca nu mai e nimic al nostru?
Eduard Antoniu 2018-06-12
Era pe vremuri un film tot comunist. "Instanta amana pronuntarea". Regia - Gabriel Iosif Chiuzbaian. Au amanat'o sa nu inceapa razboiul civil weekendul asta acolo. E doar o amanare. Da, incepe. Din ce in ce mai multi din regiunile nordice, vestice, estice, pacalite de cele sudice acum deja 160/100 ani in sentimentele nationale - spre a fi doar folosite si saracite, regiunile acestea dintai, ca scop in sine - nu ne mai regasim, nu mai vrem sa facem parte tot din aceeasi formula de tzara ca pana acum - aceea pe care am vazut'o weekendul asta la TV in Piata Victoriei din Bukale.
Radu Marian 2018-06-12
Nu ai dreptate privind mitingul de sambata. Mitingul a fost o reusita si urmeaza argumentatia: Euforie, alcol, realitate, dezamagire
Sambata am avut o zi minunata. Am urmarit meciul Simonei Halep si am avut sentimente atat de intense si de diferite cum rar am avut intr-un interval atat de scurt de cand ma stiu. Am plans de bucurie si de emotie cand am vazut cum a stiut sa le multumeasca celor care i-au fost alaturi mereu.
In aceasta stare de spirit, fiind si sambata dupa amiaza cand nu mai aveam mare lucru de facut, am sarbatorit victoria si cu vre-o doua pahare de vin rosu, vare mi-au accentuat si mai mult stara euforica.
Am urmarit apoi mitingul PSD-ului si, pentru ca eram in starea descrisa mai devreme insa si datorita comentariilor analistilor politici, ale expertilor in comunicare ale formatorilor de opinie, etc., folosind in acelasi timp ce mai ramasese activ din totalitatea neuronilor mei, am constatat ca acest miting a fost un fiasco. Drept pentru care am adormit linstit si bine dispus ; Simona invinsese iar manifestatia PSD se compromisese.
M-am trezit brusc peste noapte cu o intrebare foarte clara in minte : manifestarea PSD a fost un fiasco in raport cu ce ? N-am putut sa mai dorm si am inceput sa rememorez ce se intamplase in Piata Victoriei. Specialistii pe care-i ascultasem la televizor ziceau ca participantii la miting nu prea aveau idee despre motivul acestei manifestatii. A venit domnul Dragnea si ne-a informat ca mitingul este indreptat impotriva « statului paralel » . Acest concept de « stat paralel » a fost creat de domnul Tarceanu si adoptat imediat de domnul Dragnea pentru ca avea un potential imens.
Fiind noapte si neputand sa dorm, am inceput sa ma documentez un pic sa vad despre ce vorbesc acesti domni. Initial am crezut, ca multi altii care inca mai cred, ca prin stat paralel, cei de la putere vor sa defineasca un fel de organizatie clandestina care actioneaza impotriva intereselor romanilor si a Romaniei in general. Atunci mi-am pus intrebarea de ce ar face « statul paralel » astfel de lucruri. Eu nu am gasit raspunsul dar, tot domnul Dragnea m-a luminat, spunand ca o face pentru a ne manipula. Nu m-a limpezit insa de ce vrea « statul paralel » sa ma manipuleze.
Stiti cum este noaptea cand ai insomnie ? Toate gandurile sunt mai intense. Conceptul « stat paralel » nu-mi dadea pace. M-am uitat in dictionar ca sa fiu sigur ca nu incurc termenii. « STAT1, state, s. n. 1. (Jur.) Instituție suprastructurală, instrument principal de organizare politică și administrativă prin intermediul căruia se exercită funcționalitatea sistemului social și sunt reglementate relațiile dintre oameni; teritoriul și populația asupra cărora își exercită autoritatea această organizație; țară. » (sursa: DEX '09 (2009) adăugată de blaurb.).
Asta insemna ca acesti oameni, care ne tot povestesc despre « statul paralel », nu se referau, asa cum credeam eu, la o organizatie criminala ascunsa si subversiva. Chiar din denumirea acestui concept aflam ca sunt cel puti doua state. Adica ce ? Adica STATE conform definitiei de mai sus. Pai, este posibil asa ceva in mod legal si constitutional in Romania ? Depinde de unde privesti. Datorita faptului ca, prin constitutie, suntem o tara cu un sistem semiprezidential si cu un parlament ales (este drept, pe liste si asta ii da mai putina legitimitate decat presedintelui care este ales prin vot direct), puterile in Romania erau (acum sunt din ce in ce mai putin) impartite : Parlamentul este Puterea Legislativa si ar trebui ca in conlucrare cu Presedintele sa numeasca Puterea Executiva adica Guvernul (Primul Ministru). Ce face Puterea asta Executiva ? Pune in aplicare legile facute de Legislativ. Ca sa guverneze bine, Puterea Executiva poate emite Ordonante de Urgenta cand sunt cazuri speciale care nu pot fi amanate sau poate propune legi sau modificari de legi ce vor fi dezbatute si aprobate (sau nu) in Parlament. La momentul actual, Parlamentul controleaza si subordoneaza Guvernul. Incercarile a doi Priemieri din aceasta legislatura de a se abate de la liniile trasate de partid au dus la scandaluri politice si revocarea acestora. In acelasi timp Presedintele aproba si valideaza legile facute de Parlament, numeste in colaborare cu Guvernul Procurorii Sefi si este seful Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si care ar trebui sa fie sprijit de Serviciile Speciale.
Ce a facut Curtea Constitutional cu decizia la sesizarea domnului Tudorel Toader ? A eliminat colaborarea dintre Presedinte si Guvern pe tema numirii si revocarii Procurorilor Sefi si o transfera catre Ministrul Justitiei (care face prte din Executiv dar nu este Putere Executiva). Este sau nu corecta aceasta decizie din punct de vedere constitutional ? Eu nu sunt expert dar cred ca, daca acei judecatori au hotarat asa, inseamna ca se poate interpreta si asa Constitutia. Eu nu cred ca acei oameni pot face din alb negru daca nu cumva textul permite acest lucru. Tehnic vorbind, eu cred ca ei au decis fiindca se putea. Din punct de vedere moral este alta discutie. Greseala acelor judecatori a fost ca au dat si solutia de revocare, lucru care se pare ca depaseste atributiile acestui organism.
Deci, dupa aceasta gandire nocturna, eu cred ca s-a intentinat, cu acest miting al PSD-ului, sa se dea anuntul clar si fara echivoc ca statul paralel din care face parte PSD-ul si ALDE (Parlmentul) a invins statul paralel din care face parte Presedintele (cu Procurori si Servicii Speciale). Personal, cred ca are dreptate. De sambata a inceput epoca noului stat totalitar Roman. Mesajul domnului Dragnea nu a fost pentru cei din Piata Victoriei (din care multi nu stiau ca PSD-ul guverneaza sau erau prea obositi ca sa mai urnareasca spusele Presedintelui PSD). Mesajul a fost pentru :
- Presedintle Romaniei in sensul ca acesta ar trebui sa-si recunoasca infrangerea si sa devina marioneta lor – poate ca celor de la putere le este inca un pic teama de ce ar putea face Presedintele utilizand CSAT-ul al carui sef este inca (intrebarea este daca chiar ar putea face ceva pe linia asta?) Erdogan a facut si a fost sanctionat international dar nu prea tare.
- Pentru judecatori si Procurori care vor trebui sa se alinieze dispozitiilor venite de la unicul stat ramas in Romania prin subordonarea fara comentarii fata de politic.
- Pentru Uniunea Europeana si NATO care trebuie sa inteleaga ca de acum incolo vor trebui sa discute doar cu singurul stat Roman care a mai ramas – Presedintele ar trebui marginalizat si din acest punct de vedere si domnul Dragnea a spus la televizor ca atat UE cat si NATO au ajutat fostul stat paralel. Daca UE si NATO vor mai dori sa aiba interse in Romania vor trebui sa trateze cu actuala putere. Cred ca si aici are dreptate fiindca eu cred ca interesul pentru Romania a scazut extrem de mult. Altfel domnul Coldea ar mai fi fost in functie iar domnul Dragnea nu ar fi transmis atat de transat mesajul sau catre Europa si NATO.
- Pentru presa de opozitie mentionand ca nu prea mai au pentru cine lupta. Si eu cred ca aceasta presa ar trebui sa se reformuleze fiindca acum nu prea mai este adaptata conditiilor (nu Radio Europa Libera sau BBC-ul au schibat regimul comunist din Romania ci serviciile secrete care l-au tradat pe Ceausescu).
- Pentru restul populatiei, care sa priceapa ca nu mai are cale de intoarecere pe termen cel putin mediu (si daca vor pierde alegerile viitoare cu un scor foarte mare, ceea ce este foarte putin probabil, noua putere se va bucura sa gaseasca un sistem de care sa profite si nu-l va schimba).
Dupa ce am ajuns la aceste concluzii am fost cuprins de o dezamagire fara margini. In fapt mitingul si-a atins toate scopurile :
- A demonstrat cine are puterea si a fost foarte important ca numarul protestatarilor de sambata sa fie mai mare decat al celor de la #rezist pentru a arata ca aia faceau parte din « statul paralel » dar populatia, in sensul definitiei statului este cu actuala putere (oamenii au fost adusi ca sa fie numarati si nu ca sa-si spuna parerea, chit ca nu avea nici una)
- A lamurit de aceasta data foarte clar care este « statul paralel » si impotriva cui trebuie sa se duca lupta – pana acum fusese doar un concept sugerat.
- A avertizat pe toti cei care sunt in dezacord cu domnul Dragnea ca vor avea de pierdut (oricum cei veniti la miting aveau relativ putin de pierdut – spun relativ fiindca pentru unii care si-ar pierde locul de munca, dupa ce o viata intreaga au lucrat numai la stat, ar fi dramatic).
Presedintele nu poate decat sa dea o lovitura de stat (paralel sau nu) lucru care ar fi ingrozitor pentru o tara din UE sau sa demisioneze inainte de a fi suspendat cu motivarea argumentata a acestei decizii pe care s-o faca in special pentru UE si NATO. Astfel, ar trebui sa stim daca ne pastram parcursul actual sau viram catre alte state (cum ar fi Israel).
golan 2018-06-12
Santeti cam contradictoriu in actiuni.Ati publicat lista aia a securitatii in care erau Nistorecu,actualul sef al academiei parca,s.a.,si care sant convins ca e adevarata,ca era oficiala,si n-avea sens atunci sa nu le-o foloseasca.Acuma spuneti despre PSD,ca e ''un mecanism militar'',cand acesta e unul civil prin esenta,doar de aceia se supune scrutinului electoral. A'cu tocmai ca sri- e adevaratul mecanism militar-ne ales prin vot,ce da ordine in toate domeniile cf.protocoalelor,ce nici macar vechea secu.nu si-a permis.Mai spuneti despre PSD,ca inca din anii '90 aduceau sute de mii de oameni in strada,d'a atunci era aproape ca partidul unic -FSN-ul -iliescian,rezultat din lov.de stat,bazat atunci,spre deosebire de azi, pe ''mecanismul militar ''al noii securitati,dar nici macar manifestatiile acelea FSN-iste n-au durat mult,ca in 3,4 luni bucurestenii au scandat ''in Bucuresti nu mai e, miting FSN!Acum oricine vede ca situatia s-a schimbat,iar psd fiind cel mai mare partid,e mai greu sa fie supus de ''mecanismele militare'' ale noii secu,iar asta nu le convine si pe care n-ar trebui sa le sustineti dvs.
Dan Balotescu 2018-06-12
Daca romanii vor astepta uitandu-se la talevizor asa cum au facut in decembrie 2016 atunci vor vor avea o surpriza foarte neplacuta dar mi-e teama ca atunci va fi prea tarziu. Solutia salvarii este mobilizarea si protesteul continuu asa incat Europa si NATO spre care pretindem ca nazuim ne vor intelege si sprijini.
Altfel vom reveni la "sa invatam limba rusa cantand"
si se vor forma din nou cozi la consulate pentru o viza turistica in Bulgaria saU Franta.
?????? 2018-06-11
Ați zică că deocamdată alegătorii români au ales modelul grecesc de guvernare, de aceea zicându-le probabil Popescu Tăriceanu celorlați că sunt "stat paralel"
Domnul Y 2018-06-11
Buna seara,

Va inselati. Daca acei oameni care nu au venit de buna voie dar totusi au ajuns la Bucuresti, ce va face sa credeti a Dragnea nu va face din nou acelasi scenariu, dar cu alti oameni daca necesitatea o va cere?
Schnell 2018-06-11
Demonstrati in ziua de 21 iunie 2018 . Sprijiniti statul de drept , sprijiniti Justitia
?????? 2018-06-11
Cum ați comenta despre cenzura la care ați fost obligat de către CNSAS și când veți mai publica din documentele pe care le-ați cercetat ?
MIHAI 2 2018-06-11
Domnule Hodor - Dragnea are o condamnare pentru crima de lez - Basescu si mai asteapta una pentru o presupusa gainarie constand in utilizarea abuziva a doua cucoane la curatenie in sediul PSD. Eu zic ca nu ar strica sa va mai potoliti putin entuziasmul inchizitorial si sa cititi cu atentie revista 22 - mai ales articolul cu declaratia lui Tender despre BICA si SRI si S O VANTU in cadrul reformarii basiste a justitiei.
?????? 2018-06-11
Nu aveai comentarii mai multe ?
FLORIAN D. MIREA 2018-06-11
Dragnea ajunge la puscarie si PSD-ul iese de la guvernare.
BASCA 2018-06-11
Sunt obositi si resapati,sclavi ai unei subculturi de maidan prafuit ,cu greu vor mai veni la Bucuresti.Animalul asta dezlantuit si tinut inca liber de haita lui interesata si de duplicitatea unor judecatori timorati,va cadea curand.Asta e soarta dictatorilor,traiesc intens,opulent si fara limite dar mereu cu frica-n san.Pe 9 iunie se puteau foarte bine aprinde lumanari,moartea politica a celui mai retrograd politician este aproape.
max 2018-06-11
Asta este cheia in care trebuie citit mitingul de simbata
Total 15 comments.
Recomandari
10871
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22