Tereza Brindusa Palade

Tereza Brindusa Palade

Enceliada

11.02.2019

Volumul Enceliada apărut la editura Limes (2018) este cel de-al treilea volum de versuri al poetei Brîndușa Palade.

Tereza Brindusa Palade

Ar mai fi o șansă

26.11.2018

Azi e un lider articulat, care și-a format o viziune clară despre dezvoltarea țării și are un plan.

Tereza Brindusa Palade

Banalitatea infamiei

10.11.2018

Jupânul partinic și național nu face decât să normalizeze, pe zi ce trece, ticăloșia fără perdea în politică.

Tereza Brindusa Palade

Monumentul premierului necunoscut

28.10.2018

Avem, nu-i vorbă, un premier aproape necunoscut – „recunoscut” mai mult în spatele marionetei agramate Dăncilă – și un președinte, KWI, ce joacă un rol tot mai ornamental, dincolo de intenții bune și discursuri tărăganat-caustice la adresa PSD.

Tereza Brindusa Palade

Dăncilă și Emiratele

18.10.2018

Parcă mai ieri comisara europeană PSD Corina Crețu proclama ineficacitatea Guvernului în absorbția fondurilor europene nerambursabile și critica strategia de a construi o autostradă în parteneriat public-privat. În disprețul total al logicii europene a colegei sale de la Bruxelles, emira Dăncilă a invitat însă Emiratele să facă infrastructură în țărișoară, în parteneriat public-privat, în timp ce era în vizită de lucru în Dubai.

Tereza Brindusa Palade

Partidele, în avalul referendumului

12.10.2018

După absenteismul în masă la plebiscitul bisericos-tradiționalist de pe 6-7 octombrie, PNL pare să se resimtă cel mai dureros. Derivele obscurantiste ale unor membri ai partidului ca exaltatul Mihai Neamțu, acompaniate de chilipirgiul Ludovic Orban, au compromis formațiunea în ochii propriului electorat.

Tereza Brindusa Palade

Liga fariseilor

08.10.2018

După ce a învrăjbit oportunist populația conservatoare împotriva homosexualilor, pentru a căror căsătorie europarlamentarii PSD, inclusiv Vasilica, au votat în 2015 în PE, Daddy și acoliții lui, la care se adaugă un cler lacom și ipocrit, ar putea încerca să trezească noi uri și fobii în țărișoară. Să sperăm că vor avea același succes ca la referendumul pentru familia tradițională.

Tereza Brindusa Palade

Neo-hughenoții

28.09.2018

E de ultimă oră: după Noaptea Sfântului Bartolomeu (masacrul catolicilor francezi împotriva protestanților comis pe 24 august 1572), avem masacrul Jandarmeriei împotriva „protestanților” – dixit Dăncilă – din 10 august 2018. Condus, cel puțin parțial, de un boss în izmene albe, probabil simbolizând puritatea confesională și politică.

Tereza Brindusa Palade

Mișmașul post-Dragnea

20.09.2018

Insistența lui Dăncilă, fabulosul nostru premier bâlbâit și aservit, de a se întâlni până la urmă cu Juncker la aeroport, chiar și după un prim rateu, reflectă temerea în fața Judecății de Apoi europene – după represiunea din 10 august și votul PE pentru activarea Articolului 7 împotriva Ungariei.

Tereza Brindusa Palade

Insula haitelor de câini

14.09.2018

Dornic să adune propagandiști vocali în „elita PSD”, Dragnea s-a procopsit cu Rottweilerul feminin „Găbița”, un specimen agresiv, inițial asmuțit împotriva dușmanilor partidului, dar cu instincte de conservare puternice.

Tereza Brindusa Palade

Firea unui boss oriental

09.09.2018

Satrapia la care aspiră Daddy e una de tip oriental. Cu idei luate de la Putin sau Orban și nostalgii ceaușiste – de pildă, prin plasarea tovarășei de viață în Cabinetul 2. Dar modelele maxime ale lui Dragnea rămân sultanul Erdogan și Bashar al-Assad, dictatorul Siriei care a supraviețuit unui devastator război civil.

Tereza Brindusa Palade

Salamul, Giulianul și Jupânul

30.08.2018

Gurile rele au zis că pe socrul mare de la nunta de duminică, 26 august, l-au cocoșat mai tare cheltuielile cu firma lui Rudy Giuliani decât cele pentru „nunta copilului”.

Tereza Brindusa Palade

De veghe în lanul de ocară

24.08.2018

E indiscutabil că neaoșul Al Capone și-a tras armată pe banii noștri, cu sprijinul clanului județean de la Interne. Și, după ce a tăcut mâlc, în avalul represiunii din 10 august, a scos capul cu auto-victimizări mai fanteziste ca de obicei:

Tereza Brindusa Palade

Bloody Carmen și Marea Inchizitoare

16.08.2018

Pe 9 august, Daddy privea galeș ca o bunicuță, mai ceva ca lupul din basm, perspectiva mitingului de a doua zi, îmbiind diaspora civică cu vorbe blajine: „Îmi exprim speranța că vor fi proteste pașnice.” În realitate, celebrul miting al diasporei a fost mai bine organizat, cu regie și roluri distribuite provocatorilor și jandarmilor undercover din mulțime, de forțele de ordine dirijate politic decât de organizatorii de drept, care s-au și retras.

Tereza Brindusa Palade

Tudorel, juristul paralel

09.08.2018

Nu trebuie să fii un expert în chestiuni juridice ca să pricepi că e ceva tare putred în țărișoară în privința asaltului revizionist, convenabil pentru planurile lui Putin și neconvenabil pentru democrație, asupra justiției.

Tereza Brindusa Palade

Viorica sună întotdeauna de nouă ori

02.08.2018

Exasperarea gramatical-geopolitică produsă de Dăncilă a ajuns zilele trecute la apogeu. Femeia are, s-ar zice, stofă de asteroid venit dintr-un alt sistem, cam ca „Oumuamua”, corpul nomad fusiform ce a traversat neconvențional sistemul solar în 2017-2018, stârnind stupori astronomice.

Tereza Brindusa Palade

Critica în vremea holerei

24.07.2018

Acțiunile lui Dragnea au mai scăzut la bursa coaliției de la putere, dar tăvălugul injustiției continuă. În pofida avertismentelor dure ale Comisiei de la Veneția, îngrijorărilor ambasadelor și exasperării societății civile.

Tereza Brindusa Palade

Un „capăt” marca PSD: haznaua

05.07.2018

În minunata zi de 2 iulie în care Comisia Iordache a aprobat amendamentul PSD la Codul Penal ce dezincriminează voalat abuzul în serviciu, cu dedicație pentru Dragnea și ai lui, am fi putut avea o epifanie.

Tereza Brindusa Palade

Cum l-a întărit opoziția pe Dragnea

29.06.2018

Avem așadar o opoziție lipsită funciar de abilități politice, care se pricepe mai curând la auto-goluri și se validează trist în propria oglindă prin convocări de proteste stradale. De partea cealaltă, supușii tot mai obraznici ai sultanului pregătesc intens în Parlament o legislație după inima lui.

Tereza Brindusa Palade

Jihadul ciorditorilor

23.06.2018

Ambâțul de a schimba regulile jocului fără a mai urma „abordarea procedural corectă”, întru anularea pedepsei lui Dragnea – închisoare 3 ani și jumătate – denotă voința fermă a Partidului Salvați Deținuții (PSD) de a merge „până la capăt”.

Tereza Brindusa Palade

Mussolinismul cârciumăresc și disperarea celorlalți

20.06.2018

Nu e vorbă, România se iliberalizează pe zi ce trece. Legile se fac și se desfac în favoarea mahărilor corupți – tot noaptea ca hoții – în timp ce doar o minoritate civică mai protestează.

Tereza Brindusa Palade

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22