Pe aceeași temă

Ştiu, ştiu că d-na conf. univ. dr. Mireille Rădoi, directoarea BCU „Carol I“, a fost de o dată recentă titulara rubricii. Atunci când, beneficiind de un concurs ticluit cu şarm radical de partid după chipu-i şi asemănarea-i, a fost aburcată în fotoliul de la BCU, fără ca dumneaei să spună, graţios, merçi, nu mă pricep. Ei bine, dacă cineva ar mai fi avut îndoieli despre misia reală a conf. univ. dr. Mireille la BCU, îl invit să dea curs invitaţiei din 25 ianuarie, când, la ora 18, sărmana Aulă a BCU va găzdui o întâlnire de partid, de PDL, desigur. Din curiozitate, m-am uitat pe pagina de site a BCU să văd şi alte întruniri găzduite în Aulă de când conf. univ. dr. a ocupat lăcaşul. Zero. Pentru că cea dedicată fostului director Stoica nu are, desigur, nici în clin, nici în mânecă cu conf. univ. dr. Mireille.
Aşadar, amazoanele PDL Sulfina Barbu, Elena Udrea, Mireille Rădoi, secondate de cavalerii Teodor Baconschi şi Valeriu Stoica, nu au găsit în Bucureşti alt loc de a-şi face adunarea de partid decât în Aula BCU. Comicăria e că Aula este ocupată de PDL prin Fundaţia Creştin-Democrată a lui Baconschi, care, scrie pe invitaţie, „În parteneriat cu PDL-Bucureşti, Organizaţia de Femei PDL şi BCU“ etc. Adică, manevra e făcută pentru expunerea noului coleg de partid într-un spaţiu cât mai plăcut acestuia, unul cultural, dar care ar trebui ferit de gunoiul politic. Poate că e naiv, dar mă mir că, în loc să aibă parte de o consiliere creştină şi democrată din partea lui Baconschi, femeile astea pedeliste se joacă cu dracu. Oricât de abilă s-ar crede conf. univ. dr. Mireille, se vede de ce, în documentul privind programul ei la BCU, scrie „dezvoltarea relaţiilor cu societatea civilă“. Şi începe această frumoasă dezvoltare nu cu Salvaţi, copiii!, de pildă, ci tocmai cu FCD a colegului de partid Baconschi. Poate că, în raport cu balamucul pensiilor din armată, ocuparea BCU de către PDL vi se va părea un fleac. Dar nu e. Miroase groaznic a cinism şi foarte, foarte multă prostie.
Taguri: Biblioteca Centrala Universitara, Viorel Stoica, Elena Udrea, Teodor Baconschi, Fundatia Crestin Democrata.
Comentarii 11
DoruV - 01-29-2011
Este cumva BCU privatizata sau este institutie a statului? Daca e de stat, atunci, vorba celor batrani care se adunau sa joace o carte si plateau cu randul petrolul lampant care le servea la iluminat: -Si gazul cine il plateste? Cum se stabilesc tarifele de inchiriere? Se vorbeste de parteneriat; as vrea sa stiu de ce trebuie bagata BCU in acest parteneriat si ce anume are de castigat ca institutie a statului?
Răspundeeu - 01-29-2011
CATRE TOATE INSTITUŢIILE STATULUI ROMÂN, PRESA ROMÂNĂ ŞI POSTURILE DE TELEVIZIUNE Ion Cârstea, Universitatea din Craiova SUNT PRIMUL PROFESOR CARUIA I S-A DESFACUT CONTRACTUL DE MUNCA PENTRU CA AM REFUZAT SA PREDAU IN LIMBA ENGLEZA DESI PRIN LEGE NU AM VOIE. Lansez prin acest mesaj solicitarea mea de a fi protejat şi audiat, primit în orice emisiune privind realitatea românească si mediatizat acest caz unic în istoria învăţământului din lume, prin care o acţiune criminală a unui grup mafiot m-a condamnat la moarte. Voi sustine cu documente oficiale această afirmaţie. La data de 8 dec. 2010, caz unic în istoria mondială a învăţământului, un grup mafiot din Universitatea din Craiova comandat de rector Ion Vladimirescu, prorector Popescu Dan , Marian Gheorghe – şef de catedră, Lungu Marin – prodecan, Sandu Alexandra – şefa resurselor umane, soţie de general securist, grup susţinut şi încurajat de Ministerul Educaţiei, a dispus desfacerea disciplinară a contractului meu de muncă (decizia nr. 4340 A din 08.12.2010 a Universităţii din Craiova) pentru că am refuzt un ordin nelegal: să predau în limba engleză în condiţiile în care legea 128/1997 art. 55 al. 9 îmi interzice acest fapt, eu neavând nicio competenţă în predarea limbii engleze. Sunt sef lucrari dr. ing din anul 1976 la Universitatea din Craiova. Am avut trei burse de cercetare in strainatate: SUA - 6 luni, Italia - 4 luni, Portugalia 9 luni, Italia- visiting profesor 2 luni. Am sesizat pe ministrul Funeriu care tace. In anul 2003 în Romania Libera, 25 august 2003 a apărut un articol intitulat: “Coruptia institutionalizata din Universitatea Craiova are un singur remediu: catusele PNA”. Ministrul de atunci Alexandru Atanasiu a trimis la Craiova o echipă de trei profesori cu Traian Ionescu (Politehnica din Bucureşti),coordonator, într-o comisie de cercetare, care nu a efectuat nicio cercetare ci mi-a cerut să retrag cele scrise de Silviu Alupei şi am refuzat. Concluzia presupusului raport: “S-a cerut Universităţii din Craiova să se debaraseze de mine”. De atunci grupul Ion Vladimirescu – rector şi Popescu Dan – prorector au încercat să se debaraseze de mine dar nu au găsit mijlocele legale eu având şi un statut internaţional care îi eclipsează pe ei şi copiii lor. (Ion Vladimirescu are 2 fii care sunt conferenţiari, iar Popescu Dan are o fata la Facultatea de Automatică). Si atunci au întocmit un scenariu dincolo de lege şi prin manevre dolosive au convins Senatul să mă sancţioneze cu desfacerea contractului de muncă. Anexez plângerea din 14 dec. 2010 adresată Colegiului Central de Onoare al Ministerului Educaţiei care colegiu nu a dat niciun verdict deşi legea 128/1997 îl oblig&#
RăspundeDaniel - 01-28-2011
Probabil ca aveti dreptate d-na Palade, dar n-ar fi rau sa vedeti cati din conducatorii institutiilor din Romania au pregatirea de specialitate. Cred ca ati avea o mare surpriza!
RăspundeSean - 01-28-2011
Foarte bun comentariul #7 care este de "o exceptionala importantă teoretică si practică"!!! ... in stilul "gura păcătosului adevăr grăieşte". E varful aisbergului in materie de guvernare in Romania!(facem ce vrem după ce am fost alesi, chit că săracul electorat roman nici n-a auzit de UNPR atunci cand a votat, asa că mai incet pe scări cu....ramanerea la putere a PDL-ului "pentru ca asa a vrut electoratul roman").
Răspundedl. radoi - 01-27-2011
Cand o sa vina redactia 22 la putere o sa faca reuniuni cultural politice unde va dori. Pana atunci PDL ramane la putere, pentru ca asa a vrut electoratul roman. Punct.
RăspundeSean - 01-26-2011
D/na Palade, in doua randuri consecutiv, atingeti un subiect interesant, din pacate cred ca doar superficial. Prima data cu doctorul- parlamentar de la Iasi. V-ati pus vreodata intrebarea, ca atunci cand dl. Boc, primar de Cluj, merge la Bucuresti la o intrunire de partid al carui presedinte este, cum a fost pontat(respectiv cine i-a platit salariul pentru ziua/zilele respective, Primaria sau partidul)? Cine i-a platit transportul, diurna, cazarea? Primaria sau partidul? Tema poate fi extrapolata si la celelalte "personalitati"! Ce ziceti, faceti un sondaj in virtutea dreptului la informatie? Cu oricine! Cazul Boc ar fi mai interesant caci el este cel care acuma "predica apa"! In ceea ce priveste articolul de fata ati avea perfecta dreptate daca...ati putea demonstra ca n-a fost platit "pretul corect" macar printr-o comparatie, sau cine stie, poate n-au platit deloc! "Follow the Money", in continuare, d/na Palade! Mult succes!
RăspundeCristina - 01-26-2011
din cate stiu eu, merci nu se scrie cu sedila.
Răspundetomescu - 01-25-2011
nu comentez situatia (etajarea , ierarhizare sau ordine de lucru) acelei intruniri DAR INTREB ,SE MAI FACE biblioteca aia inceputa acum vreo 20 ani ,si altceva ,BIBILOTECA DIN campusul REGIE -U.P.B. de ce nu functioneza INCA...? referitor la salvati copiii poate aveti dreptate.
RăspundeEmil - 01-25-2011
Fac pe nevinovatul si intreb si eu, care este entitatea ticluita dupa chipul si asemanarea-i: "concursul" sau "partidul"?
RăspundeVera - 01-25-2011
Nu va suparati, dar aveti dreptate. In loc sa va ocupati de lucruri cu adevarat urite care se petrec in acest moment, luati in catare ceva ce nici macar multa lume nici nu stie despre ce este vosrba si total neinteresant pentru multi. Si ce daca si-au tinut adunarea in aula BCU ? O sa tina si adunari despre copii si alte chestii de genul asta . Vorbiti de parca si-ar fi tinut la BCU adunarea Vanhgelie , nu Baconschi. Cred ca exagerati putin, in ideea de a fi jurnalist impartial. Noi stim ca asa sunteti, nu ne trebuie mai multe dovezi, mai ales de genul asta. S-ar putea sa fiti suspectata, ca Alina Mungiu, de ceva rautate femeiasca. Nu cadeti in pacatul asta, dvs sunteti cu adevarat o femeie inteligenta si frumoasa, nu aveti de ce.
Răspundethinker - 01-25-2011
Sincere felicitari pt articol doamna Palade!
Răspunde