Traim intr-o epoca in care concurenta in business este din ce in ce mai mare, indiferent de domeniu, iar detaliile ajung de multe ori sa faca diferenta.
RedactiaDonald Trump, președintele care a vrut, cu mijloace complet inadecvate, să facă o Americă mai mare și a lăsat una mai mică.
Andrei CorneaSă nu fim fataliști: dacă se vor administra doze suficiente de imaginație, inteligență și curaj, bătălia pentru vindecarea României de „ciuma roșie” nu va fi neapărat pierdută.
Rodica CulcerCând a sfidat regulile stării de urgență și pe cele ale stării de alertă, Teodosie nu a sfidat statul laic în numele datoriei creștinești, ci pentru a umili acest stat.
Cristian CampeanuA-nceput relaxarea maximă. Cel mai tare s-au relaxat cei din țările campioane la îmbolnăviri.
Tia SerbanescuTerenul pandemiei este nou și pentru oamenii de știință, și pentru medicii practicieni, și pentru autorități, și mai ales pentru cetățeni, care așteaptă informații sigure din surse oficiale.
Brîndușa ArmancaNu a durat prea mult să ne întoarcem la luptele politice. Cele două luni de pandemie par astăzi o paranteză pe care principalele partide au acceptat-o de nevoie.
Madalin HodorCred că evenimentele prin care am trecut nu au făcut decât să dezvăluie, încă o dată, limitele dezvoltării noastre în toți acești 30 de ani.
Andreea PoraViitorul aparține unui învățământ de tip hibrid, adică unui învățământ care se numește blended learning, de combinare a predării față în față cu învățarea online.
Andreea PoraDonald Trump a reacționat impulsiv, în maniera sa obișnuită, în conflictul cu Twitter, dar la fel de clar a fost evidențiat și partizanatul politic, dublul standard aplicat de rețelele sociale.
Alexandru LazescuInadecvarea e una din pietrele de încercare a sistemelor filosofice moderne (carteziene), căci ea deturnează cunoașterea și o descalifică din elementele ei indubitabile.
Raluca AlexandrescuAmerica pare tot mai dezbinată, fragmentată și mai tribalizată. Totul, spre avantajul vocilor extreme.
Octavian ManeaPropagarea epidemiilor care au decimat populații întregi în istorie sunt strâns legate de interacțiunea omului cu mediul său înconjurător și de războaiele angajate între diversele zone ale lumii.
Ioana MoldovanTulburările de acum seamănă cu revoltele și violențele din Los Angeles, din 1992.
Cristian CampeanuFlexibilitatea pe care noi ne-o dorim pentru a ne ocupa de șantierele neterminate ale secolului XX atrage riscul major al unui decalaj tehnologic între România și restul UE, imposibil de recuperat.
Stefan Popescu„Bran 1948. Părinții mei se instalaseră la Bran în 1943. Veneau de la București, unde trăiseră și unde ne născuserăm noi, cei trei copii.”
Dan C. MihailescuCărțile lui Brant Pitre reprezintă calea regală de a intra pe teritoriul creștinismului.
Cristian PatrasconiuInterviurile lui Cristian Pătrășconiu, reunite în volumul Comunismul de apoi, gravitează în jurul comunismului și enigmelor provocate de această utopie politică, transpusă, din nefericire, în realitate.
Codrut ConstantinescuNixon în China este, cu siguranță, una dintre capodoperele operei contemporane și un excelent exemplu despre felul în care istoria recentă inspiră arta și pe creatori.
Andreea Nanu«Legămintele. Sunt legăturile invizibile care ne unesc atât cu cei morți, cât și cu cei vii…, sunt legile copilăriei care dormitează înlăuntrul nostru, tranșeele în care ne îngropăm visele».
Serenela Ghiteanu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an