Spre a-i face nu numai „vizibili”, dar și „reali”, este nevoie să exersăm uneori prin ochii liderului „cu mână de fier” atât vederea lumii, cât și felul în care ei ne privesc.
Andrei CorneaNu doar fermierii și transportatorii au lăsat-o baltă pe Șoșoacă, ci și bucureștenii, propriii adepți de la SOS și de la AUR. Extremismului i-au înghețat bocnă picioarele.
Andreea PoraGuvernul a scăpat situația de sub control și se pregătește să cedeze în fața protestatarilor, indiferent de costuri.
Rodica CulcerDe la vladincă până la hopincă toată lumea politică e terorizată de Șoșoacă, spaima camioanelor, sputnika tractoarelor.
Tia SerbanescuAm tras de timp cât am putut, dar la un moment dat tot a trebuit să trimit vis-a-viul ăsta... Mă bătea gândul să le spun colegilor să publice unul de anul trecut.
Dan PerjovschiNu cetățenii cerând puterea sunt populiști, ci aceia, redutabili, care se cațără pe umerii lor și pretind că-i reprezintă.
Raluca AlexandrescuRetorica de la show-ul anual de la Davos ilustrează perfect un fenomen descris de Thomas Sowell: „În ultimele trei decenii, Occidentul a renunțat la ceea ce mergea bine în favoarea a ceea ce suna bine”.
Alexandru LazescuToți și-au însușit lecția de bază a capitalismului redus la darwinism social: singurul lucru comun e cel care ne întoarce pe fiecare împotriva celorlalți – concurența. Nu trăim împreună cu ceilalți, ci împ
Mihai MaciÎntrebarea este dacă Trump va lăsa Europa singură. Instinctele sale izolaționiste sunt în măsură să dea fiori pe spatele europenilor, care sunt departe de a fi pregătiți de un război de unii singuri.
Cristian CampeanuMarea miză a lui Macron este pregătirea succesiunii; punerea pe orbită a celor care vor îmbrăca costumul de prezidențiabil atunci când se vor face calcule pentru alegerea candidatului.
Stefan PopescuPe măsură ce crește așteptarea reunificării cu teritoriile istorice și leadershipul chinez devine tot mai preocupat de legitimitatea internă, presiunea societală ar putea să devină tot mai explozivă.
Octavian ManeaAm susținut recent două ateliere online pe tema teoriei (și practicii) argumentării, cu tineri din mai multe țări.
Ciprian CucuInterviu cu pictorul Constantin Flondor
Brîndușa ArmancaOmenirea e azi în impas, nu e o noutate, mai ales în privința sentimentelor umane pierdute sub presiunea sărăciei și a lăcomiei. Așa încât temele lui Brecht se simt la ele acasă.
Doina PappO vizită a casei de pe strada Cervantes numărul 11 începe în holul din care se ridică o mică scară de lemn, tocită de pașii care au urmat pașilor lui don Lope și ai familiei sale.
Justina IrimiaÎn lumea creatorilor de teatru există două curente: cei care respectă textul piesei la virgulă și cei care-l folosesc ca pretext pentru a monta ceva inedit.
Ioana MoldovanUrmătoarele apariții editoriale poartă două semnături de uriaș prestigiu pentru diviziunea spaniolă a Republicii Literelor: Jose Ortega Y Gasset și Fernando Savater.
Cristian PatrasconiuFuncționarii publici privesc artiștii și intelectualii „de sus” și de cele mai multe ori au ajuns să își confunde rolul de exponenți ai serviciului public cu acela de proprietari și patroni ai acestuia.
Corina ȘuteuÎntreaga atmosferă a romanului Voci la distanță este una de crepuscul, și nu din cauza pandemiei, ci pentru că avem de-a face cu un declin și o dezintegrare familială și socială.
Serenela Ghiteanu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an