Într-o carte apărută de curând, Florian Roatiş a adunat 52 de evocări despre N. Steinhardt, toate scrise după săvârşirea acestuia din viaţă, pe 30 martie 1989. O parte au apărut în reviste, ziare sau cărţi.
Paul CernatÎn chiar anul în care se împlinesc un secol de la dispariţia lui Ion Luca Caragiale şi 160 de ani de la naşterea sa, Editura Polirom publică o importantă culegere de eseuri...
O. M.Publicăm în continuare un fragment din jurnalul de călătorie al lui Marius Chivu, intitulat Trei săptămâni în Himalaya, aflat în curs de apariţie la Editura Humanitas.
Marius ChivuArthur Koestler a contribuit, prin scrierile sale, la înţelegerea atracţiei pe care comunismul a suscitat-o asupra unei bune părţi a intelighenţiei occidentale.
Codrut ConstantinescuFestivalul de film documentar One World România a fost nu doar o lecţie de cinema, ci şi una de activism civic.
Ioana MoldovanEvenimentele petrecute la Toulouse vor marca nu numai campania electorală, ci şi mandatul pe care îl va primi viitorul preşedinte francez.
Alexandru GussiFiscul a îngenunchiat gangsteri de calibrul lui Al Capone, de ce să nu sperăm că ar putea recupera ceva bănişori pentru un buget atât de suplu, încât împinge la dietă sănătatea şi educaţia?
Lidia MoiseProblemele listelor de candidaţi la locale, atât ale USL, cât şi ale PDL, sunt comune. Chestiunea fundamentală este, evident, corupţia şi relaţia problematică ori de-a dreptul conflictuală cu legea a câtorva dintre fruntaşii locali.
Raluca AlexandrescuInterviu Realizat De, Andreea Pora
În ce măsură această nouă strategie convinge în privinţa determinării autorităţilor române de a lupta cu corupţia?
Laura StefanSunt convinsă că ceea ce va deconta PDL în alegeri nu vor fi măsurile de austeritate, ci exact corupţia instituţionalizată.
Andreea PoraLegea Audiovizualului nu pare să reprezinte leac pentru o televiziune în plină propagandă electorală, încurajată de nişte îndoielnice sondaje.
Brîndușa ArmancaÎn urma intervenţiei celor 22 de semnatari civici s-au salvat la bugetele companiilor energetice de stat, în principal Nuclearelectrica, aproape 25 milioane euro pe doi ani, sub formă de profituri care n-au mai fost cedate moca partenerului privat, după obicei.
Sorin IonitaDe facto, Patapievici este un intelectual cenzurat. Atâta l-au atacat unii online şi atâta l-au scuipat unii pe stradă, că a renunţat să-şi publice opiniile.
Dan PerjovschiEficienţa precară a guvernelor în faţa crizei, exasperarea publicului şi problema imigraţiei (prezentă mai ales în Occident) sau pur şi simplu epuizarea modului clasic de a face politică au pus la treabă mitul naţionalismului salvator.
Dan TapalagaI se mai spune „Soarele“. Sau „Barosanu’“. Alţii vorbesc de unul dintre celebrii „băieţi deştepţi“. Mai este cunoscut prin sinteza ideologică din care rezultă că o conlucrare a PDL cu PSD îi stă ca „un broscoi în gât care urcă şi coboară“.
Rodica Palade
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an