De 20 de ani încoace, în fiecare 26 septembrie, sărbătorim Ziua limbilor europene.
Ioana MoldovanDupă 45 de ani de intoxicare cu propaganda comunistă, parcurgerea unor lucrări profesioniste despre cel de al Doilea Război Mondial reprezintă o mare satisfacție pentru cei care iubesc istoria.
Codrut ConstantinescuExistența modernă prin imagine nu este confortabilă. Astăzi, totul este axat pe vizual. Imaginea reprezintă o plăcere și o povară, dar ambele îl cheamă pe om spre simțirea universală.
RedactiaFiind nevoite să stea în umbră, femeile trebuie să găsească diverse căi pentru a se exprima, pentru a câștiga ceva, iar inventivitatea lor dă roade.
Serenela GhiteanuJurnalul Cristinei Chevereșan (Mansardă la Veneția) stă la mijloc de drum între confesiunile de călătorie și eseul de comparatism istorico-urban.
Dan C. MihailescuÎntre naștere și moarte, a omului sau a operei de artă, există un interval al acumulării pe care numai experiența îl poate umple, iar discernământul o poate desăvârși. Începutul dă sens sfârșitului.
Andreea NanuFilozof, dar și apologet creștin, Nae Ionescu a fost unul dintre cei mai consecvenți intelectuali interbelici care au militat la noi pentru o cultură racordată la reperele teologice ale ortodoxiei.
Catalin BogdanPrintre spectacolele direct implicate în dezbaterea publică a unor probleme la zi prezentate la festivalul de la Sibiu, unul singur a convins pe deplin: „Conferința iraniană”, în regia lui Bobi Pricop.
Doina PappCel mai important fenomen politic este transformarea Partidului Comunist în liderul opoziției democratice din Rusia.
Armand GosuPe fondul lansării alianței militare tripartite AUKUS, parteneriatul strategic franco-australian devine caduc și, odată cu acesta, întreaga strategie indo-pacifică a Franței.
Stefan PopescuLa summiturile europene, Angela Merkel a fost numită adesea „singurul adult din cameră”. După alegerile de duminică, pare că noul adult ce va ține unite camerele europene este socialistul Olaf Scholz.
Eliza FrancuIndiferent cine va fi noul cancelar, principalul beneficiar va fi Macron, care va avea o mult mai mare libertate de mișcare în promovarea proiectului Europei suverane.
Alexandru LazescuInterviu cu Sorin Ioniță, expert în reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale, fondator al think-tank-ului Expert Forum (EFOR).
Cristian PatrasconiuPreședintele Consiliului Concurenței are dreptate. Trebuie să învățăm să trăim cu energie scumpă pentru că actuala criză nu se va încheia prea curând.
Cristian CampeanuMarasmul educației românești, batjocorită și sfidată în ultimele luni de propaganda „României educate”, e direct corelat cu dezastrul național al guvernării
Raluca AlexandrescuÎn condiții de criză cum este cea pandemică, publicul se întoarce spre mediile publice considerate mai informate din surse oficiale și mai exacte.
Brîndușa ArmancaCongresul s-a terminat, criza continuă. Dacă USR nu primește ordin să intre la guvernare rămâne soluția imorală: guvern minoritar PNL-UDMR susținut de PSD pe ascuns.
Tia SerbanescuNu a fost doar un congres al rupturilor brutale și al sfidării democrației interne, ci și unul al ipocriziei.
Rodica CulcerCe poate fi mai profitabil pentru PSD decât un guvern care are eșecul scris în frunte, pe care îl poate juca în foi de viță după cum poftește, pe care îl poate critica zi lumină?
Andreea PoraCeea ce face Iohannis e de neînțeles: întâi a distrus coaliția cu USR-PLUS și acum a aplicat o lovitură mortală PNL-ului, silit să aleagă candidatul prezidențial și rămas astfel fără voință proprie.
Andrei Cornea
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an