Poti folosi tabla magnetica atunci cand vrei sa pui accentul pe anumite idei sau atunci cand vrei sa stabilesti obiective operationale
RedactiaSperanțele că protestele din Hong Kong și din Moscova ar semnala revirimentul valorilor democrației liberale sunt interpretări excesiv de optimiste care ignoră tendințele dominante ale momentului.
Alexandru LazescuTurcia își joacă tot mai agresiv cărțile de putere regională.
Eliza FrancuEuroscepticismul britanic sau, mai bine zis, „englez“ în forma actuală este de fapt opera lui Boris Johnson. El l-a transformat, din discuții răzlețe, purtate pe la colțuri, într-un curent de opinie.
Victor PopaCăința sinceră îl privește pe Dumnezeu; noi oamenii ne‑am mulțumi la rigoare și cu un ipocrit „am greșit“. Dar așa ceva nu prea există pe la noi.
Andrei CorneaPentru puterea dominată de spiritul lui Felix-Voiculescu, Alianța USR-PLUS este principala amenințare.
Rodica CulcerIohannis se află acum la Casa Albă, unde se întâlnește cu președintele SUA - ceea ce echivalează cu o binecuvântare electorală.
Tia SerbanescuPe golul de comunicare s-au putut cocoța personaje mai mult sau mai puțin legitime care au indus în spațiul public interese proprii, informații eronate sau teme care au abătut atenția publicului.
Brîndușa ArmancaRomânia vrea o prezență militară americană permanentă pe teritoriul său, dincolo de baza de la Deveselu și de trupele americane desfășurate pe bază rotațională.
George VisanStăm pe mai mult de 50 de ani de exercitare a autorităţii supreme şi complete a statului. În aceşti zeci de ani, cetăţeanul, persoana, nu a avut absolut nicio relevanţă.
Madalin HodorRusia este încă puterea dominantă în spațiul arctic, strategia sa politică, militară și economică în regiune datând încă din anii 1930.
Stefan PopescuInterviu cu NICU POPESCU, ministrul de Externe al Republicii Moldova
Octavian ManeaChiar dacă alegerile din Rusia sunt falsificate, ele sunt singura sursă de legitimare a puterii. Renunțarea la acest exercițiu ipocrit schimbă natura regimului politic.
Armand GosuVoi survola, în textul de mai jos, „pe repede înainte“, patru apariții editoriale captivante – în mai multe sensuri, și pentru minte, și pentru ochi – care țin de două categorii distincte.
Cristian PatrasconiuHemingway rămâne un reper al literaturii, primul dintr-o clasă de autori americani care au scris despre viață în fraze clare, aproape ca un reportaj despre o felie de prezent care stă să se întâmple.
Ioana MoldovanPracticile culturale organice produse mai ales cu sprijinul resurselor financiare străine au construit o realitate care se va ciocni tot mai conflictual cu cea a birocrației învechite, nereformate.
Corina ȘuteuVitalie Ciobanu evocă grav dramele „perifericului“ estic, apoi îşi prezintă propriile obsesii existenţiale, într-un stil când melancolic, când dornic de evadare, în viziuni baroce.
Serenela GhiteanuComunismul a fost prima ideologie care a avut nevoie ca de aer de inamici şi practic nu a supravieţuit istoric decât fabricând permanent noi dușmani.
Codrut ConstantinescuInstituțiile statului nu sunt doar penetrate de impostură (procesul acesta a fost început și terminat de mult), ci sunt construite doar pe impostură și incompetență.
Serban PretorPrin poezia lui Tzara, dansul interpretat de Gici Căciuleanu şi Lari Giorgescu îşi arată vocaţia de a construi un univers relaţional între două feluri de-a fi, două traiectorii existenţiale posibile.
Andreea Nanu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an