Franța, ca de altfel și alte multe țări din Uniunea Europeană și America de Nord, rămâne profund divizată. Dar divizată nu înseamnă „predată”.
Andrei CorneaCu gândul la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au încercat să se tragă unul pe altul pe sfoară cu data alegerilor.
Andreea PoraNu există la ora actuală politici publice convingătoare și eficiente la nivel național sau local pentru a crește calitatea actului educațional în mediul rural, deși fenomenul este semnalat de mulți ani.
Raluca Alexandrescu24 de milioane de euro au cheltuit partidele din România, în 2023, pentru propagandă în presă.
Brîndușa ArmancaUn candidat republican fără scrupule legate de adevăr, care reprezintă un pericol pentru America și pentru lume, și un democrat aflat într-o precară stare mentală. Mai rău de atât nu se putea pentru SUA.
Cristian CampeanuAtât la Paris, cât și la București, reconstruirea stabilității fiscale după deteriorarea din ultimii ani se va face, aproape obligatoriu, cu o agendă de politici fiscale radicale.
Lidia MoiseTemerea ca Europa să redevină un creuzet al extremei drepte este mare. Şi justificată. La recentele alegeri europarlamentare, Europa a trecut razant pe lângă acest risc.
Melania Cincea„Suntem în mijlocul celei de-a doua Revoluții Americane, care va rămâne fără vărsare de sânge dacă stânga o va permite.” (Kevin Roberts, președinte al Heritage Foundation)
Ciprian CucuÎncă de la începutul războiului, Washingtonul a încercat să capaciteze Bucureștiul să devină un pilon al alianței occidentale care trebuia să susțină Ucraina.
Armand GosuCel mai probabil, președintele va alege o formulă de tranziție care să permită gestionarea Franței și chiar adoptarea unor măsuri prin alianțe punctuale în Adunarea Națională.
Stefan PopescuRecentele alegeri europene au adus în lumină preferințele multor cetățeni europeni pentru partidele pe care mulți dintre noi le-am numi de extremă dreaptă, oferindu-le primul loc.
Margareta HanesLa summitul NATO din Washington, Alianța își va oficializa și noul secretar general, premierul olandez Mark Rutte.
Octavian ManeaÎn iunie 2024, Republica Moldova a început negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană. În scurt timp, România și opțiunile acesteia de politică externă au redevenit ținta propagandei pro-ruse.
Ileana RacheruIeșirea Europei din spirala violenței a fost posibilă doar datorită secularizării. Poate marea invenție a modernității europene nu au fost capitalismul și prosperitatea, ci secularizarea.
Mihai MaciInterviu cu Julien Chiappone-Lucchesi, directorul Institutului Francez din România, și Tilla Rudel, directoarea Institutului Francez Timișoara.
Brîndușa ArmancaDupă ziua fatidică de 5 septembrie 2021, Centrul Multicultural a devenit, în mod natural, Muzeul Ivan Patzaichin – locul care prezintă valorile și poveștile lui de viață.
Teodor FroluÎn registre diferite, patru opere foarte importante. Non-ficțiune, Istorie Mare, Istorie tematică, Hermeneutică.
Cristian PatrasconiuNoul regim se arată destul de zgârcit cu promisiunile. Zilele în care laburiștii promiteau o cvasi-revoluție cu naționalizări pe bandă rulantă aparțin perioadei Corbyn și par să se fi încheiat definitiv.
Victor PopaOglinda socială și politică a lumii de azi e teribil de vălurită. Ea reflectă, de fapt, reacții, nu alegeri.
Corina ȘuteuUra, victorie! Marea coaliție a izbutit o realizare istorică: a stabilit data alegerilor prezidențiale (24 nov, 8 dec) și parlamentare (1 dec) exact când părea că o asemenea performanță e peste puterile ei
Tia Serbanescu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an