Guvernele, ca și electoratele, au nevoie în momente critice de țapi ispășitori.
Andrei CorneaRomânia a „evoluat“ de la statutul de „copil-problemă“ al Europei la cel de infractor.
Rodica CulcerCombaterea corupției poate redeveni o realitate numai ca parte subsumată a unui program politic pragmatic.
Alexandru GussiAr putea să-l și semneze dacă n-ar fi atât de discret. Viorica însă a rupt pisica: „nu le permit la niciunul din partenerii noștri să nu trateze România așa cum trebuie“.
Tia SerbanescuUniți în simțiri împotriva justiției, libertății presei și Occidentului, Andronic și Ghiță, cercetați penal, și Gușă, amenințat cu insolvența, „au pupat Piața Endependenți“.
Brîndușa ArmancaÎn decurs de numai două luni, Curtea Constituțională a pus la dispoziția puterii politice mijloacele pentru a distruge ultimii 10 ani de anticorupție și de reforme în justiție.
Cristian Campeanu„Eu sunt optimist după angajarea noilor forțe în lupta politică. Cred că aceste noi partide pot reprezenta o schimbare de mentalitate nu numai în viața politică, ci și în viața socială.“
Andreea PoraEuropa intră într-o nouă logică și o nouă ordine, odată cu alegerile europarlamentare din mai. Marele joc de șah din 2019 se deschide cu mișcarea italo-polono-ungară.
Eliza FrancuNoul tratat franco-german de la Aachen devine oficial actul de naștere al Europei cu mai multe viteze.
Stefan PopescuHaosul politic de la Londra sau de la Washington servește de minune și Chinei, și Rusiei.
Alexandru LazescuDificultățile lui Donald Trump în Orient se leagă de obiectivele contradictorii pe care și le-a fixat, din rațiuni interne: retragerea este populară printre americani, dar afectează competiția cu Iranul.
Octavian ManeaCamera Comunelor a respins cu 432 de voturi la 202 acordul de retragere din UE propus de Theresa May și ratificat de toate statele membre.
Victor PopaPreședintele Bush era parte dintr-o generație a cărei memorie istorică a fost marcată de confruntarea cu marile totalitarisme ale modernității.
David JimenezPe 16 ianuarie 1969, tânărul Jan Palach moare în capitala Cehoslovaciei ca urmare a unui act de autoincendiere în semn de protest față de sfârșitul brutal al Primăverii de la Praga.
Ioana MoldovanCe prețioasă ar fi rușinea corect înțeleasă, în al 30-lea an de la Revoluție, când singurul monument în amintirea celor jertfiți arată ca un loc părăsit...
Marina DumitrescuPrin amploarea viziunii, prin actualitatea politică, spectacolul „Coriolanus“ al regizorului Alexandru Darie se impune ca o realizare de referință a Teatrului Bulandra.
Doina Papp„Suspine tandre“ este un roman despre mişcările când lente, când violente din sufletul uman atins de o traumă care nu poate fi vindecată pe deplin.
Serenela GhiteanuRegizorul András Urbán, maghiar din Voivodina, a dus la limita grotescului tragicomedia burgheză „Patrioții“ a dramaturgului sârb Jovan Sterija Popović.
Catalin BogdanGabriela Adameșteanu are un mod aparte de a fuziona fără afecte cu personajele ei. Le studiază nemilos, așa cum fac uneori anchetatorii ascunși după geamul numai pe-o parte transparent.
Tania Radu„Bizanț. O lume pierdută“ și „Istoria pierdută a creștinismului“ sunt două dintre titlurile apărute la noi (ambele la Baroque Books and Arts) care fac, pentru două teme esențiale, multă dreptate.
Cristian Patrasconiu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an