ANUL XXIII (1163) (26 iunie - 02 iulie 2012)

Cum l-a împușcat presa pe Adrian Năstase

26.06.2012

Presa, prin verificări rezonabile, prin insistența de a afla și de a pune cap la cap informațiile valabile, poate împiedica manipularea și minciuna să se substituie faptelor reale. În cap, în tâmplă, în gât, în ceafă. Arma tentativei de sinucidere ar fi fost un „pis­tol cu gaz“ (B1 TV), un revolver de 9 mm (Evenimentul Zilei, Realitatea TV ș.a.), o armă de vânătoare (Ziare.com), în fine, un revolver marca Smith & Wesson de calibru 38, informație la care s-au oprit toate me­diile.

Brindusa Armanca

Pentru diversitatea istoriei

26.06.2012

E limpede, cărţile de convorbiri se poartă. Numai anul acesta, am avut ocazia să citesc două excepţionale: Măştile lui M.I. – dialogul lui Gabriel Liiceanu cu regretatul M. Ivănescu, şi În ariergarda avangardei – Andrei Grigor în dialog cu Eugen Simion. Chiar dacă nu se află la acelaşi nivel de expresivitate şi spectaculozitate cu acestea, convorbirea lui Lucian Boia cu tânărul istoric Eugen Stancu (n. 1978) e, şi ea, de neratat.

Paul Cernat

GENIO HELVETICO. CEASURI ISTORICE ŞI CUTII MUZICALE ELVEŢIENE

26.06.2012

Miercuri, 20 iunie 2012, la Mu­zeul Naţional de Istorie a României a avut loc ver­ni­sa­jul expoziţiei Genio Helvetico. Ceasuri istorice şi cutii mu­zicale elveţiene din colecţii mu­zeale româneşti. Parte a manifestaţiilor pri­le­juite de sărbătorirea cen­te­narului stabilirii relaţiilor di­plo­matice dintre România şi Confederaţia Elveţiană, ex­po­ziţia doreşte să ofere pu­blicului şi specialiştilor po­si­bilitatea de a cunoaşte un do­meniu cu totul special al pa­trimoniului cultural comun al României şi Elveţiei – cel al ceasurilor şi cutiilor muzicale elveţiene aflate în colecţii mu­zeale din România.

Fara Autor

Starea educației și buna guvernare

26.06.2012

Actul ministrului Pop nu face decât să continue o politică explicit favorabilă învățământului particular și mai ales afacerilor imense care stau în spatele fabricilor de diplome. Condamnarea lui Adrian Năstase și mai cu sea­­mă tot spectacolul care a urmat, departe de a se fi terminat, a avut, printre altele, da­rul de a deturna

Raluca Alexandrescu

Hidroelectrica împrăştie riscul peste România

26.06.2012

Hârjoneala din scena politică românească a ecranat cel mai mare şoc pe care economia românească şi piaţa sa financiară l-au suferit în ultimii zece ani. Hidroelectrica, un colos energetic, şi-a cerut singură insolvenţa, instanţa a acceptat-o şi un avocat va conduce procedurile de reorganizare a activităţii.

Lidia Moise

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22