Hai noroc, doamna judecător!

Rodica Palade | 03.05.2011

SHARE 9
În mai 2007, adică exact acum 4 ani, poliţiştii din Dâmboviţa opreau o maşină care tocmai tamponase un taxi şi lovise un scuter cu două persoane. La volan, o femeie. Cam ciufulită. Cam roşie la faţă. Cam certăreaţă şi pusă pe scandal, destul de agresivă, împingându-se cu poliţiştii şi refuzând să sufle în etilotest. Ce mai, cam beată.

Dar femeia cu băutura-n nas nu era oricine, ci ditamai judecătoarea, o notabilitate locală, pe numele ei, Elena Turcu. „N-am ajuns eu în faţa unui poliţist ca să dau explicaţii“ – se răţoia judecătoarea. Scenele filmate şi difuzate pe canalele TV ar fi putut fi comice – un/o beţiv/ă care nu recunoaşte nici în ruptul capului că e beat/ă – , dacă n-ar fi fost penibile – câţiva poliţişti încercând stângaci şi nu prea reuşind să facă ce e de făcut cu un şofer prins beat la volan. A urmat un proces, cum e la noi, destul de îmbârligat, cu judecătoarea în cauză care era tot absentă pe motiv că e bolnavă. Pe parcursul procesului, conform legii, a fost suspendată din funcţia de judecător.

Cum procesul cunoştea o celeritate bine ştiută, în intervalul dintre termene, judecătoarea prinsă beată la volan a încercat să scape, făcând cerere de pensionare. Dar nu avea vârsta, aşa încât, cum-necum, procesul a continuat, ajungând în fine la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi-aici s-a făcut dreptate: Elena Turcu nu era beată când a tamponat taxiul şi a lovit scuterul. Roşeaţa şi buhăiala reprezintă nişte particularităţi individuale. Îmbibaţia de alcool nu poate fi demonstrată întrucât procedurile de recoltare a sângelui au fost viciate. Apoi, judecătoarea s-a împins şi a făcut scandal cu poliţiştii nu pentru că era cherchelită, ci pentru că avea aşa, o stare... Şi, până la urmă, însuşi procurorul şi-a retras acţiunea. Deci, Elena Turcu a fost achitată şi repusă în funcţie, urmând să reapară în sala de tribunal ca să împartă din nou dreptatea. În plus, are de primit şi bani de la stat, 150.000 ron, salariile pentru perioada cât a fost suspendată.

Să bem şi să ne veselim!

Citeste si despre: taxi, Elena Turcu, judecator, politist, alcool.

TAGS:

Comentarii 9

mara - 05-08-2011

Daca toate ziarele, blogurile, ar pune pe prima pagina acest titlu: "Rusine judecatoarei Turcu, rusine justitiei din Romania" si l-ar mentine timp de o luna, va spun eu ca lucrurile se vor schimba. Nu exista presiune din partea institutiilor statului ca legile sa fie respectate dar la presiunea multimii nu mai ai ce face,este singurul lucru care ne mai ramane de facut daca vrem sa traim intr-o tara normala, civilizata. Se gasesc 10 ziare si 20 de blogheri care sa faca asta? Se gasesc 10 voluntari care sa faca 500 fotocopii xerox si sa le imprastie cu textul: cetatenii Romaniei dau in judecata partea putreda a justitiei din Romania si cer despagubiri uriase. In Biblie scrie ca fii intunericului sunt mai activi decat fii luminii care cam asteapta...sa le cada din cer dreptatea. Daca societatea civila si putinele publicatii sanatoase care au mai ramas si-ar da mana sa puna la punct o miscare de amploare pt dezmortirea constiintelor, tot ar fi ceva...

Răspunde

stefansohaciu - 05-08-2011

corb la corb nu-si scoate ochii. cu asta cered ca am spus tot .

Răspunde

ion - 05-05-2011

Daca acesti 150.000 ar trebui platiti din buzunarele judecatorilor, s-ar gandi de 2 ori inainte de a da astfel de verdicte tragi-comice! Asta mi-aduce aminte si de cazul II Tiriac- dupa ce taticul a mituit martori, au disparut probe din dosar, etc..declarat nevinovat, mai cere si despagubiri! Astia au un tupeu monumental pur si simplu pentru ca le merge- si pt. asta platesc tot fraierii, adica noi!

Răspunde

DoruV - 05-05-2011

Maichia a cui o fi doamna judecator? Cam asa s-ar fi intrebat babele pe la noi pe la tara... Cand eram copil si-mi petreceam vacantele la tara, daca se intampla sa trec pe langa un card de babe, dupa salutari, auzeam in urma o voce susotita dar suficient de tare cat sa poata fi auzita: Maichia al cui o fi copilul asta? Se cam stia dinainte raspunsul...

Răspunde

lidia - 05-04-2011

Splendid articol. Ironia temperata cu care este scris, asa, cu umor fin britanic, mi-a mângâiat mintea, însã dintr-un colþ al ei s-a nãpustit spaimã cã cineva se poate întâlni în instanþã cu asta ºi imi vine sa strig, asa ca pe câmp: Pãzea!!!!

Răspunde

Rusiiiiineeeeee .. - 05-04-2011

... rusine ICCJ !!! Intr-o astfel de lume vor creste si nepotii vostri ( si veti imbatrani si voi, curcilor). Rusiiineeee ICCJ ! Chiar nu se poate goli actul justiei de solidaritatile de clan, de colegialitatea viciosa, de "omenia" romaneasca, de haimanalacurile sindicalisto-profesionale !? De falsificarea institutionala !? In fond, de falsificarea vietii noastre publice !? (coman horatiu)

Răspunde

Silogismele amara.. - 05-04-2011

.. amaraciunii : Daca d-na judecator avea fumuri la cãiþã, bag de samã ca e conservabila. Cu peruca cu tot.. ( DIN STATUL DE DREPTI : coman horatiu )

Răspunde

yvon - 05-03-2011

pai cum naiba se prezinta BETIVANCA asta in sala de judecata sa imparta dreptatea. vai de capul nostru si vai de tara asta.

Răspunde

Gladiatorul - 05-03-2011

Nu o spun pentru prima oara. Nu judecatoarea Turcu, betiv/a notoriu/e este de vina. Institutiile implicate sunt 100% vinovate. Si oamenii care profeseaza in aceste institutii. Oameni lipsiti de profesionalism, timorati de "functiile" unor infractori (cetateni care comit infractiuni), fricosi, lipsiti de "nerv" si de civism, incapabili sa-si rezolve treburile in mod normal in fata unor oameni certati cu Legea si care (indiferent de alcoolemie) fac presiuni, si nu numai) in fata oamenilor Legii. Atat timp, cat vom auzi printre noi cuvinte apreciative cand se povesteste de vreun comisar de Politie ca a abuzat de gradul si functia lui in confruntarea cu umilul agent de circulatie care a avut "indrazneala" sa-l opreasca, pe Domnia Sa comisarul, nu vom putea, oricat am dori-o, sa fim europeni. In Austria, Germania, Italia, tari prin care am trecut, nu am intalnit, la lunetele masinilor, vreun chipiu de politist sau ofiter de-al armatei. Am vazut, in schimb, ofiteri vorbind la mobile care au fost "taxati" de catre agentii de circulatie. Dar asta, la ei. Noi trebuie sa scimbam mentalitatile oamenilor (oare cate zeci de ani ne mai trebuie pentru asta?) din institutiile vitale unui stat de drept. Apoi avem nevoie de coercitie, fara de care nu putem schimba mentalitatile, aplicata la sange. Si va asigur ca doamne sau domni Turcu nu se vor mai atinge de bautura cand urmeaza sa se urce la volan. Avem nevoie de legi normale. Facute o singura data pentru 100 de ani. Nu de legi, cu care politicienii se joaca de-a uite legea, am abrogat legea. In functie de timpul cand esti la putere. Suntem rusinea Europei si din acest punct de vedere. Si pana cand in tara asta "Nobody knows" si nimeni nu da socoteala pentru greseala personala, vom trai in continuare, bine merci, in noroi.

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22