ANUL XXIII (1159) (29 mai - 04 iunie 2012)

Spitalul comunal… şi aliaţii deasupra

29.05.2012

Spitalul comunal, de Hristo Boicev; traducerea: Cătălina Puiu; cu: Răzvan Vasilescu, Valentin Uritescu, Marius Manole, Marius Stănescu, Adela Mărculescu, Paul Chiribuţă, Andrei Hutuleac, Raluca Aprodu, Andreea Vasile, Florentina Ţilea, Maria Junghietu, Alexandru China, Alex Ştefănescu, George Rotaru, Cosmin Teodor Pană; scenografia: Nina Brumuşilă; light design şi ilustraţie muzicală: Felix Alexa; un colind horror de Ada Milea; regia artistică: Felix Alexa; Teatrul Metropolis, stagiunea 2011-2102.

Valentin Dumitrescu

Realitatea nu-i ce pare-a fi

29.05.2012

Liviu Antonesei revine în actualitatea editorială printr-un volum de povestiri (al treilea după Check Point Charlie… şi La Morrison Hotel…) cu un titlu provocator, trimiţând la efectele opoziţiei din 1968 a lui Ceauşescu împotriva intervenţiei sovietice în Cehoslovacia.

Paul Cernat

Reforma justiției: lecții învățate

29.05.2012

Cristian Ghinea și Laura Ște­fan au publicat anul trecut, sub egida Centrului Român pen­tru Politici Europene (CRPE), un volum ce oferă o perspectivă comparată asu­pra reformei derulate în do­meniul justiției în statele si­tuate în Sudul și Estul Eu­ro­pei. Studiul conturează pro­vocările și dificultățile pe ca­re le-au întâmpinat reformele forțate preponderent din ex­terior, la presiunea Bruxe­lles­ului, și prea puțin dorite din interior.

Octavian Manea

Albert Londres, reporterul curajos care a citit regimul sovietic în 1920

29.05.2012

Prin relatările experienţei sale temerare în Rusia, Albert Londres şi-a introdus ascuţitul său stilou în rănile regimului sovietic.

Codrut Constantinescu

Cannes 65. Amour - după dealuri

29.05.2012

Ce-a de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes i-a adus lui Michael Hannele al doilea Palm d’Or.  Filmul După dealuri, al lui Cristian Mungiu, a plecat de pe Croazetă cu două premii importante.

Alin Ludu Dumbrava

Lecţie elveţiană pentru forestierii români

29.05.2012

Elveţia sprijină România atât la nivel instituţional, cât şi prin iniţiative particulare. Cu prilejul unei călătorii de informare organizată de Ambasada Elveţiei, am făcut cunoştinţă cu un astfel de program.

Razvan Braileanu

Europa clientelară vs. Europa nonclientelară

29.05.2012

O perspectivă alternativă asupra eurocrizei. Nu este un accident faptul că Grecia și Italia sunt astăzi avanposturile crizei: statul modern nu a reușit niciodată să îl împingă la o parte pe cel clientelar.

Francis Fukuyama

Febra goanei după posturi

29.05.2012

Este de presupus că în multe birouri ale agenţiilor statului lucrurile stagnează deoarece totul s-a aşezat sub zodia schimbărilor. Toată aventura are însă un aer de provizorat, ca şi când oamenii ăştia ar încălzi locul pentru o altă echipă.

Lidia Moise

Justiţia lui Ponta şi Corlăţean. Cad măştile

29.05.2012

Singura zonă unde România s-a schimbat cu adevărat în ultimii 7 ani e justiția. Au apărut dosare importante, apar condamnări definitive. Merită luptat pentru a nu pierde ce s-a câștigat cu greutate. Evenimentul săptămânii trecute a fost re­tragerea Inspectoratului de Stat în Cons­trucţii (ISC) din procesul Trofeul Calității. Firul evenimentelor a fost discutat de presă pe larg – în prima şe­dință de guvern, Ponta de­cide să ducă ISC în co­or­donarea directă a primului ministru, apoi demite con­ducerea instituției și pe 18 mai îl numește pe domnul Balaban-Grăjdan șef.

Laura Stefan

Ce plictiseală în campania electorală!

29.05.2012

Ce află despre candidați cetățeanul de la televiziune? Relativ puțin și nerelevant. Cum va alege? Ca de obicei, va dibui în ceață. Greu de găsit emisiuni interesante în cam­pania electorală pe televiziuni cu acoperire naţională și asemenea pe cele locale. Cine ar putea răsfoi cu telecomanda cele 750 de te­leviziuni existente, ar da în perioada 11 mai-7 iunie de aceeași vorbărie cu pro­mi­siuni o mie, împănate cu atacuri la adversar în lipsă.

Brindusa Armanca

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22