Colectia de Succese

Fara Autor | 26.03.2008

Pe aceeași temă

URSUS colectioneaza cele mai mari succese romanesti

 

Colectia de Succese, proiect initiat de URSUS, isi propune sa celebreze succesele romanesti. Proiectul va premia anual acele personalitati care au obtinut in anul anterior rezultate exceptionale, recunoscute in tara sau peste hotare, in importante domenii ale societatii romanesti.

 

Colectia de Succese continua traditia URSUS de a sustine, recunoaste si promova succesele romanilor de pretutindeni, dintre care amintim proiecte precum Dinastia Campionilor si Invingatori pentru Romania.

 

Categoriile campaniei Colectia de Succese sunt:

• Sport

• Arta si Cultura

• Stiinta si Inventii

• Business

• Implicare Sociala

 

In prima faza a campaniei, compania de cercetare Synovate a realizat in noiembrie 2007 o cercetare sociologica pentru a afla opiniile si atitudinile romanilor fata de succes, performanta, valoare.

 

In a doua etapa, in ianuarie-februarie 2008, un juriu alcatuit din personalitati de referinta din cele 5 domenii a nominalizat, din fiecare domeniu, cate 5 personalitati care au avut realizari deosebite in 2007.

 

Juriul Colectiei de Succese este alcatuit din:

• Ivan Patzaichin (Categoria Sport)

• George Banu (Categoria Arta si Cultura)

• Cristian Lascu (Categoria Stiinta si Inventii)

• Ion Tiriac (Categoria Business)

• Anca Harasim (Categoria Implicare Sociala)

 

In perioada 5-31 martie, publicul poate vota nominalizatul preferat din fiecare categorie pe site-ul oficial al proiectului www.colectiadesuccese.ro si la Televoting & Info Line: 021/ 308 09 91 (numar cu tarif normal). In aceeasi perioada, fiecare membru al juriului va oferi note fiecarui nominalizat, astfel incat decizia privind castigatorul de la fiecare categorie va apartine in proportie de 50% publicului si 50% juriului.

 

In cadrul Galei de premiere ce va avea loc in data de 17 aprilie, celor 5 castigatori ai proiectului (cate un castigator pentru fiecare categorie) le va fi inmanat trofeul Colectia de Succese, semnat de artistul plastic Bogdan Hojbota. De asemenea, acestia vor avea ocazia sa faca o calatorie catre cea mai inalta cladire din lume, Burj Dubai, situata in orasul Dubai, care va fi finalizata in noiembrie 2008 si va avea 850 de metri inaltime.

 

 

Cum percep romanii succesul

cercetare sociologica

 

De ce a fost nevoie de un studiu de piata

 

"A avea succes" in Romania este inca subiect de controversa. Multi stiu ce ar trebui sa defineasca "succesul", dar foarte putini se simt reprezentati de figurile publice asociate in general cu acesta.

Obiectivul acestui studiu, realizat de compania de cercetare de piata Synovate la cererea URSUS Breweries, a fost acela de a identifica ce anume e mai puternic definitoriu pentru a fi validat ca "de succes" in Romania.

Cercetarea a inclus doua faze:

• Faza 1 - exploratorie / calitativa: interviuri realizate cu 8 personalitati de referinta din domeniile arta, mass-media, medicina, sport, design;

• Faza 2 - abordare cantitativa: 600 de interviuri telefonice, esantion reprezentativ la nivel national pentru mediul urban.

 

Iata cateva dintre concluziile acestui studiu:

 

Ce defineste succesul

 

Succesul trebuie sa pastreze calitatea beneficiarului de a fi "bun cetatean, care respecta normele societatii" (81%).

"Competenta si expertiza intr-un anumit domeniu de activitate" sunt in egala masura necesare (81%) pentru a obtine succes.

Interesant este faptul ca 78% dintre respondenti cred ca succes inseamna "depasirea propriilor limite", deci mai mult dinamism si indrazneala.

Doar 70% asociaza succesul cu ideea de "a avea tot confortul necesar unui trai lipsit de griji".

Succesul este cel mai putin asociat cu "a avea putere si influenta" (62%), asadar a avea bani, pozitie, relatii.

 

Ce valori are omul de succes

 

Dovada constientizarii nevoii de a actiona mai mult pentru a avea succes este faptul ca 46% dintre romani asociaza succesul cu determinarea de a reusi: "trebuie sa iti doresti sa faci mai mult".

O alta conditie este "respectul pentru ceilalti" (40%) sau "sa nu uiti sa fii om" (37%). La polul opus, doar 14% considera ca influenta este legata de succes si doar 9% il asociaza cu frumusetea fizica.

 

Cum prefera sa traiasca un om de succes, ce stil de viata are

 

Studiul indica faptul ca un om de succes are timp pentru hobby-uri / se dedica pasiunilor sale (51%). El manifesta curiozitate pentru tot ce e nou (44%) si participa la evenimente sociale sau profesionale (42%).

Pe de alta parte, doar 11% dintre respondenti au considerat ca investitia in lucruri scumpe este relevanta pentru o persoana de succes.

 

Unde am putea gasi oameni de succes? In ce domenii?

 

Majoritatea au asociat domeniile de activitate dinamice precum domeniul financiar / bancar (32%), business (30%), educatie si cultura (30%), mass-media si showbiz (25%), industrie si comert (24%), politica (23%) si sport (21%) ca pepiniere pentru povesti de succes.

 

Ce domenii s-au consacrat pana acum ca oferind exemple de succes

 

Balanta inclina decisiv in favoarea domeniul business (60%), urmat de sport (24%), mass-media & social (24%) si politica (19%).

Interesant este faptul ca aproape 30% dintre respondenti nu au putut sa indice nume de persoane publice asociate cu succesul.

Pentru acestia, succesul real este acela al oamenilor pe care ii cunosc si in care au incredere. Tocmai pentru ca succesul pentru ei nu este despre faima si "lumina reflectoarelor", ci despre povesti de viata care te inspira.

 

 

Nominalizari

 

Categoria: SPORT

 

VICTOR PITURCA

Ca selectioner al echipei nationale de fotbal a Romaniei, Victor Piturca a condus echipa catre o dubla calificare la Campionatul European de Fotbal: in 2000 si 2008.

Jucator si antrenor de renume, si-a pavat drumul catre succes cu peste 160 de goluri inscrise, o Cupa a Campionilor Europeni si nenumarate victorii ale echipelor pe care le-a antrenat.

 

STELIANA NISTOR

Are o colectie impresionanta de medalii, martore ale propriei performante.

Campioana nationala absoluta, Steliana Nistor a castigat, numai in 2007, 5 medalii la Campionatele Europene si Mondiale, un loc 3 in clasamentul celor mai buni sportivi din Balcani si o nominalizare la titlul de cea mai buna gimnasta a lumii.

Este sugestiv alintata "Steluta de argint".

 

LUCIAN BUTE

2007 i-a adus titlul de campion mondial versiunea IBF la categoria super-mijlocie.

Lucian Bute ramane neinvins in cariera de pugilist profesionist, cu 21 de victorii, devenind al treilea campion mondial din boxul profesionist romanesc, dupa Mihai Leu si Leonard Doroftei.

In acelasi an este decorat de presedintele Romaniei cu Ordinul Meritul Sportiv clasa I.

 

GHEORGHE TADICI

Este, in prezent, selectioner al reprezentativei Romaniei de handbal feminin si antrenor al CS Oltchim Ramnicu Valcea.

Gheorghe Tadici si-a trecut in palmares in 2007 5 trofee cu Oltchim Ramnicu Valcea: titlul in Liga Nationala, Cupa Romaniei, Supercupa Romaniei, Cupa Cupelor si Supercupa Europei.

Este unul dintre cei mai titrati antrenori romani ai momentului.

 

DANIEL POPESCU

In anul 2007, Daniel Popescu a castigat medalia de argint in proba de sarituri la Campionatele Mondiale de Gimnastica de la Stuttgart, contribuind astfel la calificarea lotului masculin de gimnstica al Romaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Tot in anul 2007, vicecampionul mondial la sarituri a cucerit, in cadrul Cupei Mondiale de la Glasgow, medalia de aur in finala la cal cu manere si pe cea de argint la sarituri.

Performantele sale il situeaza printre cei mai valorosi gimnasti romani.

 

Juriu

IVAN PATZAICHIN

Cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de Vara (in anii 1968, 1972, 1980 si 1984) si triplu laureat cu argint la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin este supranumit "Amiralul flotei romanesti de canoe". Dupa ce s-a retras din viata competitionala, pe parcursul careia a obtinut nu mai putin de 30 de medalii, Ivan Patzaichin a devenit antrenor al lotului national de kaiac-canoe, cu care a obtinut pana in prezent 120 de medalii.

De-a lungul timpului, a primit numeroase distinctii, precum Ordinul Olimpic - "Colanul de Platina" si Ordinul Meritul Sportiv clasa I, iar in anul 2007 a primit trofeul "Campioni de legenda", oferit de Fundatia Casa Campionilor, care recompenseaza carierele marilor sportivi romani.

 

 

Categoria: ARTA SI CULTURA

 

GIGI CACIULEANU

Coregraf, dansator si profesor, Gigi Caciuleanu este unul dintre cei mai originali artisti de dans modern si contemporan.

In anul 1994 a fost decorat de catre statul francez cu gradul de Chevalier de L’Ordre des Arts et Lettres, iar in 2002 a primit medalia Steaua Romaniei in rang de Cavaler. Printre numeroasele premii de coregrafie se numara cele obtinute la Varna, Köln si Paris.

In 2007 a adus la Festivalul International "George Enescu" spectacolul OuiBaDa, spectacol de teatru coregrafic care transpune spatiul mioritic din plan national la unul universal.

 

CRISTIAN MUNGIU

Cristian Mungiu este unul dintre cei mai reputati regizori romani reprezentand generatia postdecembrista.

Anul 2007 a fost unul de exceptie pentru el: l-a facut cunoscut in lumea intreaga. Filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile a obtinut numeroase premii la nivel international si national.

Dintre acestea, cel mai important ramane probabil Marele Premiu al Festivalului International de Film de la Cannes - Palme d’Or.

 

NORMAN MANEA

Este cel mai tradus romancier roman si, totodata, unul dintre marii scriitori romani din exil, cartile sale fiind considerate o continuare a absurdului grotesc din romanele lui Franz Kafka.

A primit numeroase distinctii, printre care Premiul Médicis Etranger si Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor acordat de presedintele Romaniei in 2006. Scriitorul va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii Bucuresti si a Universitatii Babes-Bolyai.

 

ANDREI VIERU

Este un faimos pianist roman, ale carui merite sunt recunoscute atat in tara, cat si in strainatate. Este in mod frecvent comparat cu pianisti romani de exceptie, cum ar fi Dinu Lipatti sau Radu Lupu.

In 2007 a revenit pe scena romaneasca printr-un recital extraordinar in cadrul Festivalului International "George Enescu" si a sustinut campania Apelul pentru Salvarea Memoriei Radioului.

 

DAN PERJOVSCHI

 Este un cunoscut artist, scriitor si desenator. Operele sale au fost expuse in cadrul evenimentelor majore de arta si la galerii internationale de renume din intreaga lume.

A avut peste 30 de expozitii personale si 60 de grup in Europa, SUA si Asia. In 2007 lucrarile sale au fost prezente in expozitii precum Project 85, MoMA New York; Culturgest, Porto, Portugalia; Original, Helga de Alvear Gallery, Madrid.

 

Juriu

GEORGE BANU

Critic, eseist si teoretician roman de notorietate mondiala, George Banu locuieste in Franta din 1973, iar din 1974 este profesor de studii teatrale la Universitatea Sorbonne Nouvelle.

A publicat numeroase lucrari despre teatrul secolului al XX-lea, primind de 3 ori premiul pentru cea mai buna carte de teatru in Franta. Cartile sale sunt traduse in limbile italiana, germana, spaniola, romana, rusa, slovaca. O alta recunoastere a activitatii sale in domeniul teatrului este premiul UNESCO pentru cel mai bun film documentar despre teatru in 1997. In anul 2006, George Banu a primit distinctia Doctor Honoris Causa al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti si al Universitatii de Teatru din Iasi. Este, de asemenea, presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru, in cadrul careia a detinut 3 mandate de presedinte si 2 mandate de secretar general.

 

 

Categoria: STIINTA SI INVENTII

 

RADU POPA

 De la Pasteur incoace, a fost singurul care a uimit lumea, in 2007, cu o noua si originala descoperire privind fenomenul asimetriei materiei vii.

 Cercetatorul roman stabilit in America s-a impus prin cercetari originale in domeniul ecologiei energetice, astrobiologiei, geo-microbiologiei, a vietii in medii extreme.

Cercetarile sale contribuie la strategiile de identificare a unor forme de viata pe Marte.

 

BOGDAN ONAC, SILVIU CONSTANTIN

Doi speologi romani specializati in metoda de datare izotopica a sedimentelor speleale, ce au adus contributii esentiale la studiul celor mai vechi oameni preistorici din Romania.

Bogdan Onac a datat cea mai veche urma de Neanderthalian din lume.

In prezent, Silviu Constantin contribuie la studiul celor mai mari cristale de selenit din lume, una dintre descoperirile majore ale ultimilor ani.

Impreuna, colaboreaza in cadrul unor proiecte internationale de amploare legate de reconstituirea climei in ultimii 200.000 de ani.

 

CRISTIAN CALUDE

A scris peste 160 de lucrari stiintifice si a publicat 9 carti in domeniul matematicii. In prezent, este profesor de Stiintele Informaticii la Universitatea Auckland, Noua Zeelanda: preda si, mai ales, face cercetare stiintifica la cel mai inalt nivel.

In 2007 a fost dublu premiat de catre Universitatea Bucuresti si Universitatea Aukland din Noua Zeelanda pentru excelenta in cercetare, respectiv in profesorat.

In Romania, un concurs de matematica ii poarta numele: Cristian Calude.

 

ADRIAN BEJAN

Este fondatorul teoriei constructale a formei si structurii in natura, teorie ce promite sa revolutioneze viitorul ingineriei. Cercetarile sale acopera o paleta larga de subiecte in domeniile: termodinamica, transferul termic, mecanica fluidelor si altele.

A primit de 15 ori distinctia de Doctor Honoris Causa. Acum 4 ani a intrat in topul primilor 100 de ingineri ai lumii.

In anul 2007 a publicat 2 lucrari stiintifice si a fost ales presedinte de onoare al Simpozionului International despre Energie, Exergie si Mediu.

 

MAGDALENA PASARICA

Este un cercetator roman ce in anul 2007 a descoperit cauzele virale ale obezitatii la om: a demonstrat ca virusul AD-36 determina celulele embrionare sa se transforme in celule adipoase, persoanele infectate cu acest virus avand un risc mai mare sa devina obeze; descoperirea este incurajatoare, intrucat ar putea sta la baza unor vaccinuri care sa inhibe sau sa previna aparitia virusului.

Aceasta descoperire i-a adus in anul 2007 premiul Young Investigator, la Conferinta Internationala de Obezitate din Sydney, Australia.

In acelasi an, Magdalena Pasarica este distinsa cu titlul Doctor Honoris Causa de catre Asociatia Medicala Romana.

 

Juriu

CRISTIAN LASCU

 Cristian Lascu este un speolog roman de talie mondiala, in prezent ocupand functia de redactor-sef al revistei National Geographic Romania.

Cristian Lascu a obtinut de-a lungul timpului numeroase premii si distinctii nationale si internationale, atat in calitate de speolog, cat si ca jurnalist ce s-a implicat in proiecte de protectia mediului.

In anul 2007, Cristian Lascu a fost premiat ca fiind cel mai bun fotograf de pesteri din lume de catre Conventia Nationala de Speologie a Statelor Unite.

 

 

Categoria: BUSINESS

 

DAN SUCU

Este patron al grupului Mobexpert, ce detine in prezent 6 hipermagazine, 27 de magazine si 8 fabrici, cu o cifra de afaceri de 168 de milioane de euro in 2007, in crestere cu 12% fata de 2006.

Grupul Mobexpert a exportat anul trecut aproximativ 27% din productia proprie in Franta, Germania, Olanda si alte tari, in timp ce 73% din productie a fost destinata pietei regionale.

 Tot in anul 2007 a inaugurat primul magazin Mobexpert din strainatate, in capitala Bulgariei.

 

GABRIEL CARLIG

Fondator si proprietar al companiei producatoare de lenjerie intima Jolidon, a obtinut in anul 2007 o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro.

Mai mult de jumatate din aceasta o reprezinta afacerile pe pietele externe (din Italia, Ungaria si Franta), unde compania detine in prezent 48 de magazine proprii si in franciza.

Lenjeria si costumele de baie sunt exportate astazi pe 4 continente.

 

RADU LUCIANU

Este directorul pe Romania al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis - Eurisko.

Sub conducerea sa, afacerile Eurisko - firma cu capital 100% romanesc, preluata in ianuarie 2008 de gigantul american CB Richard Ellis - au crescut de 6 ori in ultimii 2 ani, atingand in 2007 o valoare a contractelor tranzactionate de 800 de milioane de euro. Compania Eurisko a fost infiintata in anul 1997 si este astazi unul dintre cele mai cunoscute nume romanesti de pe piata de consultanta imobiliara.

 

RADU APOSTOLESCU

Este cofondator si director executiv al eMAG, liderul pietei de comert electronic din Romania.

In 2007 a reusit un rezultat de exceptie: eMAG a inregistrat in primul trimestru al anului trecut cea mai mare crestere a produselor HP din intreaga retea de parteneri a producatorului mondial, retea care reuneste peste 2.000 de parteneri din 19 tari din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa.

 

OCTAVIAN RADU

Este fondator si principal actionar al RTC Holding, unul dintre cele mai mari grupuri de distributie si retail din Romania.

In anul 2007 RTC Holding s-a concentrat pe dezvoltarea lantului Diverta, care a inregistrat o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro in primele 9 luni ale anului trecut; de asemenea, RTC Holding a deschis, in acelasi an, 5 noi magazine Diverta, urmand astfel strategia de extindere regionala pe care Octavian Radu a declarat ca o vor aplica in anul 2007.

 

Juriu

ION TIRIAC

Fost jucator profesionist de tenis, Ion Tiriac este actualmente un om de afaceri reputat in intreaga lume.

Dupa incheierea carierei de tenisman, a ramas implicat in viata sportiva romanesca, ca presedinte al Comitetului Olimpic Roman (1998-2004) si ca detinator al licentei pentru turneul de tenis BCR Romania.

Fiind proprietarul unui mare numar de firme din domeniile bancar, auto si cel al transporturilor, Ion Tiriac a fost nominalizat si premiat in cadrul a numeroase concursuri si topuri de business.

 

 

Categoria: IMPLICARE SOCIALA

 

ALIN UHLMAN USERIU

Alin Uhlman Useriu este romanul care, in anul 2001, a pus bazele organizatiei non-profit Tasuleasa Social, recunoscuta astazi pentru implicarea sa in actiuni sociale, de mediu, de educare si voluntariat.

In anul 2007 Tasuleasa Social a initiat proiectul Verde 003, prin care s-a luat "in custodie" cursul apei Dorna de la izvor pana la varsare.

Anul trecut, in cadrul Verde 003 au fost organizate actiuni de recrutare de voluntari, de educare ecologica a acestora, precum si actiuni de impadurire, in aceasta prima faza a proiectului fiind plantati 10.000 de puieti pe un versant muntos defrisat din satul Poiana Negri.

 

PRINCIPESA MARGARETA

Principesa Margareta a Romaniei este recunoscuta pentru implicarea sa activa in actiuni caritabile desfasurate inca de la infiintarea, in 1990, a fundatiei care ii poarta numele.

In anul 2007, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a desfasurat numeroase actiuni de strangere de fonduri pentru proiecte adresate familiilor defavorizate si tinerilor talentati ce provin din mediile defavorizate, printre care Gala Anuala de Strangere de Fonduri, Paris, si Seara Caritabila, Bucuresti.

 

MIHAELA RADULESCU

Este omul de televiziune care, in anul 2007, a uimit si a impresionat Romania prin organizarea unei campanii-fulger de strangere de fonduri pentru Teodora, fetita bolnava de cancer, campanie in urma careia a strans suma de 250.000 de euro.

Mihaela Radulescu este recunoscuta, de asemenea, pentru implicarea sa constanta in proiecte sociale, printre care renovarea si dotarea Spitalului de copii "Marie Curie".

 

MIHAELA GEOANA

Cea care a pus bazele Fundatiei Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura a fost numita in anul 2007 in functia de presedinte al Crucii Rosii Romane.

Anul trecut, sub conducerea sa, Gala Crucea Rosie a strans peste 320.000 de euro, bani destinati ajutorarii batranilor nevoiasi. Tot in anul 2007, Mihaela Geoana a sustinut Festivalul Brazilor de Craciun si s-a implicat in Campania pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin.

 

DANA DEAC

Om de televiziune si, in prezent, director al TVR, Dana Deac s-a implicat activ de-a lungul timpului in actiuni ce vizeaza problemele de mediu, precum si in proiecte de promovare a implicarii sociale. In anul 2007 a facut parte din juriul Parcurile viitorului, proiect ce a avut ca scop refacerea completa a 5 parcuri din tot atatea orase ale tarii.

 

Juriu

ANCA HARASIM

Actualmente director executiv al Camerei de Comert Americane in Romania, Anca Harasim are 14 ani de experienta in managementul organizatiilor nonguvernamentale, timp in care a creat si aplicat programe de politici publice si proiecte de reforma.

Anca Harasim a condus Fundatia Soros in Romania timp de 4 ani si, timp de 2 ani, a ocupat functia de consultant la Banca Mondiala pentru programul-pilot de reducere a saraciei in Albania.

In continuare implicata in societatea civila din Romania, Anca Harasim a primit numeroase premii si distinctii pentru realizarile din business, dar si din zona ONG.

 

 

Interviu cu CEZAR DUMITRU, Senior Brand Manager, URSUS

"Ne-am asumat misiunea de a încuraja valorile romanesti"

 

Cum a aparut ideea ca URSUS sa premieze succesele romanesti?

URSUS este una dintre cele mai vechi beri romanesti si este strans legata de evolutia Romaniei si a romanilor. Tocmai de aceea, ne-am asumat misiunea de a incuraja valorile romanesti, care s-a concretizat prin mai multe proiecte ample. Primul dintre acestea, Dinastia Campionilor, demarat in 2001, a fost un mare succes de televiziune. In 2006 am realizat proiectul Invingatori pentru Romania, prin care am premiat jurnalistii care au reflectat in materialele lor aspecte pozitive despre Romania.

Astfel, putem spune ca proiectul Colectia de Succese vine ca o continuare si o incununare a acestor actiuni. Suntem extrem de increzatori cu privire la Colectia de Succese si ne dorim sa dezvoltam campania in anii urmatori.

 Ce rol joaca succesul in imaginea URSUS? C um a influentat acest aspect campania Colectia de Succese?

URSUS este o bere autentic romaneasca, de aici si efortul de a ne asocia in permanenta cu valorile pozitive romanesti, cu reusite exceptionale si cu oameni de succes.

"Momentele de succes URSUS" este platforma de comunicare pe care am dezvoltat-o incepand cu anul 2006 si prin care ne dorim sa identificam acei romani care fac diferenta, care realizeaza lucruri extraordinare, unele dintre ele unice in lume. Astfel de oameni sunt cei 25 de nominalizati la Colectia de Succese, niste oameni minunati cu care ne putem mandri oriunde in lume.

In ce alte proiecte similare mai este implicat sau se va mai implica URSUS?

 Inca din 2006 am realizat un parteneriat puternic cu Fundatia Olimpica Romana, prin care sprijinim sportivii care participa la Olimpiade. Anul acesta suntem alaturi de ei in provocarea numita Jocurile Olimpice de Vara 2008.

Incercam, de asemenea, prin tot ceea ce facem sa aducem in prim-plan povesti de succes autentice, cum ar fi cel mai recent spot TV URSUS. Acesta il prezinta pe Valentin Vasilescu, cel mai tanar coordonator de cascadori din Romania si, totodata, primul roman membru al Taurus World Stunt Academy, institutia ce ofera titluri onorifice ca recunoastere a inaltului standard profesional in cascadorie.

Cum ati primit rezultatele cercetarii sociologice pe care s-a bazat proiectul Colectia de Succese? Au fost ele surpinzatoare?

Dezvoltand platforma de comunicare "Momentele de succes URSUS", am realizat de-a lungul anilor mai multe cercetari cu privire la felul cum percep romanii succesul - valori, conditii etc. Am fost placut impresionati sa vedem ca studiul realizat de Synovate in noiembrie 2007 a indicat o anumita schimbare a mentalitatii romanilor in directia viziunii pe care o impartasim si noi: de la definirea omului de succes ca un om cu o situatie financiara foarte buna si cu notorietate, la valorizarea mai degraba a felului cum o persoana obtine succesul, a efortului depus si a talentului / abilitatii care au facut acest succes posibil. Astfel, omul de succes este un om care depune pasiune in ceea ce face, care este ambitios, vrea sa-si depaseasca limitele, dar, totodata, respecta normele societatii si isi rezerva timp si resurse pentru viata de familie.

 Totodata, studiul ne-a ajutat sa stabilim acele domenii care sunt relevante pentru publicul romanesc atunci cand vine vorba despre succes. Spre exemplu, ne-a surprins importanta implicarii sociale pentru romani: faptul de a te implica in comunitate, de a respecta normele acesteia etc. Astfel, am stabilit cele 5 categorii Colectia de Succese, respectiv: Sport, Arta si Cultura, Stiinta si Inventii, Business, Implicare Sociala.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22