Puterea este tema principală a numărului 7 (toamna, 2011) al Decât o Revistă, „un trimestrial independent despre ce gândim, ce vrem, ce facem“.
Razvan BraileanuDupă mai multe – aparente - metamorfoze ale identităţii poetice („anarhism“, „fracturism“, „elementarism“), Marius Ianuş s-a schimbat încă o dată, dramatic, la faţă, în împrejurări biografice asupra cărora e mai cuminte să păstrăm tăcerea şi ale căror urme sunt consemnate în ultimul an pe blogul său.
Paul CernatPornind de la principiul că o dezbatere, oricât de elevată, pentru a fi utilă trebuie să genereze cât mai multe perspective, mă raliez în calitate de jurnalist cultural iniţiativei privind locul literaturii universale în şcoală lansate recent de GDS şi revista 22, prin aceste câteva note ce reflectă de altfel interesul temei propuse.
Marina Dumitrescu„Ce lipseşte?“, m-a întrebat zâmbind. Am privit spre scenă unde noul decor tocmai fusese ridicat. Nu-i puteam găsi niciun cusur, aşa că am răspuns: „Nu ştiu…“ A zâmbit şi mi-a spus simplu: „Candelabrul“.
Ioana MoldovanMoartea, departe de ţară, a proteicului artist Liviu Ciulei m-a trimis la o amintire din primăvara anului 1968 (cea mai pură secvenţă a scurtei „Primăveri româneşti“), când – întors din Germania, unde repurtase un uriaş succes cu spectacolul Moartea lui Danton de Büchner - m-a primit în biroul său directorial din Teatrul Bulandra (Izvor), unde mi-a acordat un interviu. Se afla – calculăm azi – la mijlocul vieţii (împlinise 43 de ani) şi nu trecuse mult de la marele succes de la Cannes cu Pădurea spânzuraţilor (premiul pentru regie), dar stilul dubitativ şi frământat al răspunsurilor lasă să se întrevadă timiditatea şi modestia unui om pe care multipla chemare a artelor nu făcea decât să-l stimuleze şi să-l dispute.
Fara AutorModelul „Lloyd’s of London“ (un mecanism de reasigurare a firmelor de asigurare) ar putea să ofere reţeta restructurării alianţei transatlantice.
Octavian ManeaInterviu Realizat De, Andreea Pora
O criză ce se presupune a se limita la graniţele Eurozonei se află în chiar inima sistemului financiar european.
Tom GallagherMass-media au fost fatal pervertite de maniera vanitoasă şi interesată în care Vântu a tratat televiziunea, în dispreţul libertăţii de exprimare şi al misiunii presei, cu ofertele sale „de nerefuzat“.
Brîndușa ArmancaEchipa de negociatori a FMI & Co. a sosit la Bucureşti şi a început maratonul obişnuit de verificări şi seminarii, însă subiectul central al discuţiilor nu a fost starea economiei româneşti, ci măsura în care aceasta ar fi vulnerabilă în faţa crizei europene.
Lidia MoiseCând am văzut ce i-au făcut lui Gaddafi, m-am gândit că Ceauşescu a scăpat ieftin.
Dan PerjovschiSperanţele ca nesuferitul Cod etic să fie pus în practică de PDL sunt aproape tot atât de mici, pe cât ar fi şansele ca PSD să adopte vreodată un astfel de cod.
Andreea PoraLipsit de orice fel de campanie de informare, primul nostru recensământ european a păşit de la început cu
Rodica PaladeCapitalismul a fost pervertit de socialismul demagogic, care, de altminteri, a pervertit şi social-democraţia autentică.
Andrei Cornea
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an