D-l Dragnea ar trebui să facă pasul „în lateral“ cerut în scrisoarea celebră a „dizidenților“ PSD. Ar fi, desigur, și spre binele nostru. Numai că domnia sa a declarat ferm că nu vrea „să iasă din politică și din viață ca prostu’“.
Andrei CorneaDragnea e un dictator care face echilibristică pe o sârmă întinsă deasupra unei mlaștini care colcăie de crocodili cu fălcile căscate. La cea mai mică adiere se va prăbuși. Urmează festinul.
Andreea PoraNu poți supune una dintre tainele Bisericii unui referendum, după cum nu poți supune la vot legea gravitației.
Cristian CampeanuProblema în cazul demisiei ministrului Educației este că nu sancționează calitatea mandatului, ci fidelitatea față de partid.
Raluca AlexandrescuRiposta puterii față de protestul din 10 august a avut, pentru PSD, consecinţe contrare calculelor și cu efect negativ pe termen greu de anticipat acum.
Melania CinceaDiviziunile tot mai accentuate care separă Estul de Vestul continentului riscă să provoace o dinamică geopolitică distructivă care găsește România într-o postură extrem de nefavorabilă, și din punctul de vedere al climatului politic intern, și din cel al contextului internațional.
Alexandru LazescuLiderul de la Elysée se află la cea mai scăzută cotă de popularitate (28%) din istoria celei de-a V-a Republici, după numai 16 luni de mandat. Este poate și motivul pentru care se află într-o ofensivă de imagine pe plan internațional, pregătind terenul pentru alegerile europene de anul viitor.
Stefan Popescu„Nu vom preda niciodată suveranitatea Americii către birocrația globală.“ (Donald Trump la Organizația Națiunilor Unite)
Octavian ManeaDacă suntem creștini și avem o fiică cu tendințe lesbiene, nu mai bine o trimitem într-o tabără terapeutică? Unde să scape de rușinoasa tendință împotriva firii. Ultimul mare premiu la festivalul de la Sundance, Proasta creștere a lui Cameron Post ne introduce în inima unei asemenea tentative.
Catalin BogdanMemoriile de război ale lui Victor Ion Popa sunt formate dintr-o serie de scene bine închegate care dovedesc faptul că, și atunci când frontul era stabilizat, totuși moartea era prezentă și putea apărea în orice moment.
Codrut ConstantinescuPrin natura lui, teatrul ca artă de for public a contribuit istoricește mai peste tot în lume la definirea culturii naționale și identificarea în timp a datelor constitutive prin care un popor sau altul s-a particularizat în concertul națiunilor europene.
Doina PappMiercuri, 10 octombrie, ora 11.00, în cadrul Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj, în foaierul Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, va avea loc conferinţa „Teatrul, literatura, sexualitatea şi narcoticele în cultura română”, susţinută de Andrei Oişteanu, binecunoscutul istoric al religiilor şi mentalităţilor, etnolog şi antropolog. Alături de autor, vor vorbi eseistul Ioan-Simion Pop-Curşeu şi regizorul de teatru Răzvan Mureşan, anunţă Editura Polirom într-un comunicat de presă.
Fara AutorAu trecut aproape 30 de ani de la „revoluție“, suntem în anul centenarului Marii Uniri și clasa politică este departe de ceea ce ne așteptam cu toții, arată parcă mai rău ca niciodată.
Interviu Realizat De, Andreea PoraEste necesară solidaritatea de breaslă în comunitatea media din România, divizată, fragilizată și pauperizată
Brîndușa ArmancaDupă două CEx-uri zbuciumate, rivalii din PSD - gașca de la Scroviștea și gașca lui Firea - s-au întâlnit într-un BPN potolit. Firea a mărturisit că „noi n-am dorit înlăturarea lui Dragnea de undeva, am vrut dialog cu Dragnea“.
Tia Serbanescu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an