Măcar, pe vremuri, Adrian Năstase și oamenii lui, chiar dacă erau corupți și jinduiau după o guvernare autoritară, nu puteau fi considerați incompetenți, ci dimpotrivă. Urmașii lor de azi dau o impresie jalnică, de inconsecvență, confuzie, rea informare, incapacitate de planificare.
Andrei CorneaDe când PSD a câștigat alegerile în 2016, „sistemul“ a lansat o contraofensivă feroce împotriva ordinii instituționale care garantează un control asupra funcționării „sistemului“.
Rodica CulcerÎncolțit în ultima săptămână din toate părțile, furios și disperat, bolnav de conspiraționită, decis să calce în picioare România întreagă pentru a-și salva pielea, Dragnea devine un pericol public. Ce poate face președintele pentru a limita potențialul distructiv al acestui personaj cocoțat în vârful puterii? În pofida aparențelor, destule.
Andreea PoraE vremea în care putem privi direct în ochi frăția politico-penală care s-a prins în aceeași horă, în ultimele trei decenii, indiferent de culoare.
Ramona UrsuSe urmăreşte reluarea sub altă formă, pe temeiuri mai atent fundamentate și printr-o procedură legitimă - votul în parlament - a aceleiași legislații de favorizare a corupției și de izolare și scoatere a funcționarului de stat numit politic de sub autoritatea legii penale.
Cristian CampeanuSă facem din educaţie o prioritate, să punem presiune pe politicieni, să ieşim în stradă pentru asta, nu doar să ne dăm cu părerea despre bacalaureat, an de an, la aflarea rezultatelor.
Anca LazarescuEconomia României se adânceşte în incertitudine, pe măsură ce programul economic iliberal, scris pe genunchii corupţiei, consumă finanţele ţării.
Lidia MoisePutin a triumfat la summitul G20. Toată presa internațională a deschis cu întâlnirea dintre Putin și Trump. Summit-ul G20 de la Brisbane, din noiembrie 2014, în care Obama și Merkel l-au izolat cu totul pe Putin, rămâne doar o amintire urâtă. Acum, la Hamburg, Putin și-a luat revanșa.
Armand Gosu19 dintre participanți s-au aflat în opoziție deschisă cu America pe tema comerțului internațional și a schimbărilor climatice.
Alexandru LazescuLa nivelul discursului oficial, Trump adoptă câteva dintre tezele establishement-ului.
Octavian ManeaPe termen lung, vizita lui Donald Trump în Polonia ar putea să grăbească dezbinarea Europei.
Eliza FrancuCum vă explicați intriga în jurul votării în Parlamentul European a Raportului Moisă, de la europarlamentarul român Sorin Moisă, prin care UE acordă 100 de milioane de euro asistență financiară Republicii Moldova? Toată această uriașă emoție stârnită la Chișinău?
Interviu Realizat De, Armand GosuContribuția sovietică la Procesul de la Nürnberg și la efortul internațional de defascizare rămâne un subiect puțin cunoscut și controversat. Istoriografia occidentală a tratat în cheie minimalizantă și, uneori, persiflantă rolul sovieticilor în judecarea criminalilor de război. Lucru de înțeles până la un punct.
Adrian CioflâncaViaţa pilotului Tudor Greceanu pare a fi desprinsă din legendele istorice pe care le citeam când eram mici.
Codrut ConstantinescuCeea ce dă consistență romanului Inocenţii al Ioanei Pârvulescu nu este doar labirintul mnemonic așternut ca un covor persan în fața noastră, ci și imensul nor atomic al istoriei amenințătoare, ca o ploaie acidă și corozivă.
Florin OprescuSemnalul de război dat de d-l Dragnea presupune pregătirea unui arsenal complex: instituții de stat împotriva mass-media independente, instituții versus instituții, presă contra presă.
Brîndușa Armanca
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an