Dramatism bine temperat, dar și poezie și extrapolări epopeice în scene de masă, iată câteva din trăsăturile care ar putea defini frumusețea spectacolului cu Lohengrin, în regia lui Silviu Purcărete.
Doina PappÎntrebările lui Koestler răsună cu aceeași intensitate astăzi, când o nouă unitate de gândire se desfășoară cu o înflăcărare asemănătoare.
Justina IrimiaZiua Culturii Naționale desenează un fel de sindrom obsesiv-compulsiv al unor procese sociale pe care nu mai reușim să le integrăm într-un discurs umanist cu sens.
Corina ȘuteuCa în fiecare an pe 15 ianuarie, actorii Comediei Franceze (64 la număr) au urcat cu toții pe scenă, în costume de secol XVII, pentru a onora memoria patronului spiritual: Molière.
Ioana MoldovanNu doar lumea, raporturile de putere de pe plan global, ci și valorile considerate definitorii asociate cu democrația liberală s-au schimbat masiv în cele trei decenii scurse de la dizolvarea URSS.
Alexandru LazescuIstoricul Armand Goșu explică strategiile lui Vladimir Putin, ce urmărește și care sunt consecințele pentru Ucraina și Europa. Ce posibilități de ripostă are NATO?
Marilena StancuPolitica ar fi trebuit făcută la nivel european și transparent, pentru a limita distorsiunile de concurență și lobby-ul național, iar efectele ar fi fost mai controlabile.
Otilia NutuDeclinul USR-ului pare a fi la fel de fulgerător ca și ascensiunea sa.
Mihai MaciProfesorul universitar Mircea Dumitru, vicepreședintele CNATDCU, arată care sunt mecanismele plagiatului, care este veriga slabă și de ce teza de doctorat a premierului Ciucă este un plagiat.
Andreea PoraIliescu a avut patru premieri în zece ani, Constantinescu – trei în singurul său mandat, Băsescu a lucrat cu patru. Klaus Iohannis e la al optulea. Cât va rezista acesta?
Cristian PredaÎn România, din păcate, mișcarea sindicală arată precum democrația: cu multe adjective. Democrația e incompletă, neterminată, captivă unei oligarhii corupte. Așa și sindicatele.
Raluca AlexandrescuȚevile se sparg, căldura nu mai vine și șoferii de autobuz n-au condiții decente doar la primarii USR.
Dan PerjovschiAtitudinea partidelor și a autorităților față de jurnalismul independent merge de la dispreț și indiferență până la ostilitate
Brîndușa ArmancaCând a codoșit marea coaliție PSD – PNL, Iohannis și-o fi zis că, gata, a scăpat de griji: marile partide vor rezolva toate crizele fără să-l mai deranjeze. S-a păcălit.
Tia SerbanescuÎntr-o țară coruptă și amorală, plagiatul devine o banalitate, un simptom minor al unui sistem al fărădelegii care, iată, prosperă și ne trage pe toți în neant.
Rodica CulcerEPO-ul made in Romania scoate DNA din ecuație. Adică, exact ceea ce au vrut de la bun început PSD, UDMR, PNL și CSM.
Andreea PoraRegimul acestei țări, redevenită o „închisoare a popoarelor” ca în secolul al XIX-lea, a cărei unică forță de persuasiune a rămas bâta, mai are și imensul tupeu de a-i declara pe „ceilalți” decadenți.
Andrei Cornea
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an