Credințe absurde, primitive, unele manipulate politic, proliferează, fără a fi contrate suficient. Superstițiile se întâlnesc nestingherite și fără rușine cu supratehnologiile secolului XXI.
Andrei CorneaPoliticienii, de la parlamentari, guvern și președinte, au preferat să închidă ochii timp de patru ani la decizia CCR privind prescripția. Rezultatul: sute de dosare din perioada 2018- 2022 se vor închide.
Andreea PoraPrincipala problemă a integrării României în Uniunea Europeană este gradul scăzut de socializare al elitelor politice și administrative cu cele din restul Europei.
Stefan PopescuDemisia lui Dîncu de la Apărare, ca și lunga așteptare a unui nou ministru sunt parte a unui tablou politic în care PNL și PSD par mai degrabă că polemizează decât că guvernează împreună.
Cristian PredaAsemeni broaștei, racului și știucii, fiecare pol continental trage în direcția lui. Măcar un lucru e cert: cu toții au nevoie de „apa comună” a Europei unite.
Mihai MaciDe mai bine de două săptămâni, rușii au lansat o campanie de atacuri cu rachete și drone iraniene asupra infrastructurii civile a Ucrainei.
Cristian CampeanuPierderea majorității în Congres va obliga Casa Albă să se consacre în următorii doi ani politicii externe și celei de apărare.
Octavian ManeaMarea Britanie, bastion secular al democrației și al eficienței economice, a ajuns sub blestemul chinezesc al „vremurilor interesante”, de sub care nu se știe când și cum va ieși.
Rodica Culcer„Dacă idealul statului de drept este un element stabil al opiniei publice, legiferarea și jurisprudența vor tinde să se apropie tot mai mult de el” (Fr. A. Hayek)
Alexandru GaborÎn timp ce în Ucraina sunt bombardați civilii și infrastructura civilă, pe social media se duce un război informațional în jurul susținerii Ucrainei în special prin livrarea de arme și echipamente militare
Ciprian CucuFinanțarea partidelor și justificarea cheltuielilor făcute de acestea sunt o temă majoră de sociologie politică. Urmărind sursele și destinațiile banilor, se poate teoretic stabili o filiație de rețele.
Raluca AlexandrescuPatru titluri – cu note (despre acestea) pe repede înainte. Patru subspecii: jurnal din anul Revoluției; dialog/interviu; eseu; jurnal de călătorie & pandemie. O notă comună: autori români.
Cristian Patrasconiu„The Milk of Dreams”, cea de-a 59-a ediție a Bienalei de la Veneția.
Raluca TurcanasuSerile au fost dedicate spectacolelor Teatrului Național din Cluj, permițând asistenței să constate în ce direcție merg preocupările acestuia și care sunt forțele artistice care servesc acest program.
Doina PappRomanul Cerul ca oțelul nu își propune doar să descrie această lume de dincolo de lumi, ci felul în care Răul din om domnește inclusiv (sau mai ales) atunci când e vorba despre supraviețuire.
Serenela GhiteanuJurnalul lui 66 - Noaptea în care am ars nu este o carte despre tragedia din Colectiv. E o carte despre România și despre oamenii care o locuiesc acum.
Corina ȘuteuÎnchidem două termocentrale – dar importăm cărbune. Așa cum vindem gazele din Marea Neagră și importăm gaze străine. Al cărei țări o fi guvernul ăsta? Chiar nu pot păstra nimic? Risipitorii naibii!
Tia Serbanescu
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an