După ce se vor fi încheiat socotelile puterii cu justiția, mă tem va veni rândul răfuielii cu restul de instituții cât de cât mai libere, iar Universitatea va fi printre țintele privilegiate.
Andrei CorneaAu învins corupții, ticăloșii și impostorii? La aproape 30 de ani de la revoluție, răspunsul momentului este fără ezitare da.
Andreea PoraUna dintre principalale linii de atac care a vizat tabelul publicat de mine s-a referit la contestarea lui ca document credibil şi la prezenţa unor notări înaintea anumitor nume din el, în special înaintea celui al domnului Pop.
Madalin HodorSăptămâna trecută, am asistat la o serie de aberații economice venite dinspre câțiva membri ai guvernului.
Constantin RudnitchiA judeca decizia ministerului, din logica unei prezumtive intenții de reglare a raporturilor dintre absolvenții de universitate și piața muncii, este în cel mai bun caz un demers inutil și naiv.
Raluca AlexandrescuPublicarea listei „colaboratorilor aflați în legătura“ unității aparținând Securității statului care se ocupa de migrația românească a generat polemici, atacuri, manipulări. Este o listă a Securității, nu a lui Mădălin Hodor. La 30 de ani de la revoluție ar trebui totuși să aflăm adevărul despre elitele colaboraționiste și rolul lor.
Madalin HodorKremlinul vrea să impună o altă realitate, în care atacurile chimice n-au avut loc, iar SUA e statul agresor. SUA nu par să-și fi conturat încă o strategie în privința Siriei, în vreme ce alianța ruso-siriană a amânat din nou aprobarea inspectării de către experții Organizației privind Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) la Douma, locul atacului cu arme chimice.
Armand GosuDeși aplaudat la nivel tactic, Trump este criticat pentru absența unei strategii ambițioase în Levant, în special în Siria. El a dat mai degrabă semnalul retragerii.
Octavian ManeaOperațiunile franco-anglo-americane au rolul de a reașeza politico-diplomatic Occidentul pe dosarul sirian.
Stefan PopescuPentru un om cu proiecte atât de ambițioase, dintre care unele sunt de interes real pentru viața artistică actuală, și având în spate și câteva reușite, Erwin Kessler ar trebui să știe ceva mai multă istorie a artei de oriunde, de după 1960, și, mai ales, să înțeleagă mai mult din arta românească a ultimelor decenii, ca să nu spun că i-ar fi util să o simtă mai bine.
Adrian GutaPentru a evita pericolul autoritarismului centrifug, Europa trebuie să-și pună rapid ordine în propria ogradă politică.
Cristian CampeanuNoile evoluții tehnologice oferă regimurilor autoritare avantaje comparative semnificative în demersul de erodare și discreditare a democrațiilor liberale.
Alexandru LazescuCând am călcat ultima oară în clădirea din Aleea Alexandru, în decembrie trecut, am avut senzația că intru într-un cavou, atât de liniște era, în locul furnicarului cu care eram obișnuită.
Oana-valentina SuciuCompensând fericit o anumită derută de viziune din Cavalleria rusticana, cea de a doua operă a dipticului, Pagliacci, e mult mai împlinită regizoral și interpretativ, contribuind la reușita întregului și impunerea noului titlu în repertoriul ONB, după o atât de lungă absență.
Doina PappÎn „insula“ concentraţionară Kolîma fostul subprefect român Alexandru Smochină a avut un parcurs sinuos, schimbând mai multe lagăre şi repartizări în câmpul muncii şi „reeducării“, chiar dacă era foarte slăbit fizic.
Codrut ConstantinescuRomanul Om bun la centru al lui Andrei Mihăilescu face o radiografie în alb-negru necruţătoare a regimului comunist în ultima lui decadă, când mizeria cotidiană era la apogeu, cum era de altfel şi cultul personalităţii lui Ceauşescu sau domnia necondiţionată a Securităţii.
Serenela GhiteanuAcum, când apar noi documente cu oameni dragi Securității, mass-media atacă emisarul.
Brîndușa ArmancaPăzea! Guvernul Dăncilă se apucă (Lia Olguța e apucată deja) și de Legea pensiilor - ca s-o facă praf și pe asta, așa cum a făcut praf cu tot ce a atins: legile justiției sunt criticate de o lume întreagă, Codul Fiscal e varză, iar Legea salarizării face lunar noi victime. Cum INS a confirmat scăderea salariilor din sănătate în februarie (față de ianuarie),
Tia SerbanescuLista lui Hodor demonstrează o dată în plus că elita intelectuală colaboraționistă a ocupat în cei aproape 30 de ani de la căderea comunismului locuri importante în universități, în politică, administraţie şi mass-media.
Sabina Fati
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an