Opoziția ar face bine să refuze tentația obținerii puterii cu „soluții imorale“, presupunând că i se propune acest lucru, și să se concentreze mai întâi pe câștigarea alegerilor prezidențiale.
Andrei CorneaPSD nici nu poate să se reformeze sau să se „refondeze“, pentru că nici unul dintre liderii săi nu este capabil să schimbe structura de putere și să-i înfrunte pe baroni.
Rodica CulcerOpoziția se află într-o situație complicată, cu o victorie căzută din ceruri, la care nu se aștepta și pe care nu prea știe s-o gestioneze.
Andreea PoraOprișan vrea să candideze la președinție. S-a umplut scena de manechine bătrâne care vor să probeze costume la Cotroceni.
Tia SerbanescuDecența și buna rânduială au caracterizat conduita miilor de participanți la toate întâlnirile, în concordanță cu mass-media și cu zâmbetul bun al înaltului oaspete.
Brîndușa ArmancaLa 11 ani după ce Sibiul a fost capitala Culturală, CFR repară gara și face niște peroane cât de cât moderne.
Dan PerjovschiPentru electoratul Alianței USR/PLUS, afișarea alături de cei care sunt esența sistemului împotriva căruia s-a ridicat nu are cum să poată fi justificată.
Madalin HodorPentru prima oară, electoratul la care visa ceea ce se numea „dreapta“ politică s-a exprimat masiv și, spre surprinderea multora, s-a exprimat în favoarea unei alianțe cel puțin ambigue ideologic.
Cristian CampeanuA fost într-adevăr și o componentă negativă față de un PSD și un Liviu Dragnea care timp de trei ani au umilit cu aroganță societatea.
Andreea PoraConstruind un joc subtil de semnificații, Suveranul Pontif și-a rezervat o singură misiune pontificală, aceea de a „crea o punte între inima mea și inima voastră“.
Petre GuranDorința cea mai mare a Parisului ar fi ca actualul negociator șef pentru Brexit, Michel Barnier, să ocupe fotoliul de președinte al Comisiei Europene.
Stefan PopescuIranul testează reacția SUA printr-o campanie difuză la limita agresiunii tradiționale. Riscul unei escaladări de ambele părți este real. Oare se schimbă poziționarea UE față de Iran?
Octavian ManeaMarea Britanie și-a creeat deja o nouă dependență, acum că tot încearcă să scape de cea veche. După banii oligarhilor ruși, acum a venit rândul chinezilor.
Victor PopaFricile care ne bântuie sunt multe. Zilnice. Societatea, în latura sa nebunească, alimentează tot mai intens, dimpreună cu fake news, așa-zisele fake fears. Iar prima este frica de sine însuși.
Marina DumitrescuDemocrația sub asediu (cu subtitlul România în context regional) este o carte foarte recentă pe care, îndrăznesc să spun în felul acesta (exagerând cumva lucrurile), realitatea a comandat-o.
Cristian PatrasconiuEditura Nemira a publicat recent un roman al scriitoarei contemporane britanice Sarah Perry, Şarpele din Essex, best-seller şi multi-premiat în 2016 şi 2017.
Serenela GhiteanuIoan Timuș a trăit cinci ani în Japonia, cunoscând intim societatea niponă, fiind, dacă nu primul român care a ajuns în Japonia, cel puțin primul care a scris pe larg despre ea.
Codrut ConstantinescuOrdinul căștilor colorate a devenit o colecție impresionantă de obiecte artistice, datorită contribuției celor care au acceptat să le „coloreze“ în abordări și stiluri diferite.
Teodora ComanLegătura dintre cele două partituri e văzută de regizorul spectacolului, italianul Mario de Carlo, un obișnuit al operei bucureștene, ca o fuziune între arhaic și modern.
Doina Papp
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an