Versatilitatea lui Trump e cunoscută de mult. În condițiile de față, e ea suplețe tactică sau lipsă de perseverență? De data asta, i-a ieșit jocul. Dar mai departe?
Andrei CorneaAtmosfera cam sumbră în care fiecare bugetar și pensionar visează mălai a fost înveselită de prima între primărițele țării, care a descălecat de pe cetaceul albastru prin școlile bucureștene și a reușit să stârnească elevilor curiozitate și spaimă în egală măsură.
Andreea PoraLegea salarizării unitare sau, mai degrabă, a majorării salariale este de fapt o lege de răsplătire a clientelei și a categoriilor de bugetari indispensabili asigurării monopolului PSD asupra puterii.
Rodica CulcerCum vinzi Rusia și interesele ei în țări care o privesc cu neîncredere? Recrutând mai întâi tot ce poți de la extreme și mutându-te încet, încet spre centrul politicii naționale. În România funcționează.
Cristian CampeanuValorile democratice promovate de fundațiile și universitățile finanțate de George Soros sunt un ghimpe în coasta regimului de la Kremlin, a susținătorilor săi declarați, dar și a admiratorilor săi mai timizi care, dependenți de banii europeni, nu au curajul încă să-și asume public admirația.
Melania CinceaReinventarea centrului e un experiment, nu e numai o realitate franceză, fiind o reacție la amplificarea curentului populist-extremist în multe țări europene.
Alexandru GussiÎnceputul lui 2019 nu este departe. Dacă nu întregul an, cel puţin primul semestru va avea cu certitudine o încărcătură simbolică şi politică aparte pentru Uniunea Europeană, aflată la sfârşitul unui ciclu istoric şi începutul altuia.
Valentin NaumescuLa șapte ani de la tragedia de la Smolensk, spectrul catastrofei aviatice încă bântuie Polonia. Este totodată episodul care îl reiventează politic pe controversatul Antoni Macierewicz, ministrul polonez al Apărării.
Octavian MilewskiDeparte de a fi o convertire a președintelui la intervenționism, atacul ordonat de Trump împotriva Siriei este mai degrabă o inițiativă prudentă, cu costuri minime și beneficii importante la nivel de optică internă și internațională.
Octavian ManeaRomânia preia președinția Uniunii Europene într-un moment în care Europa poate decide vitezele cu care vrea și cu care poate merge mai departe până spre 2030.
Bianca TomaÎn ce tip de Europă își va asuma România președinția UE? Cum vedeți prioritățile și provocările României în Europa vitezelor și a cercurilor concentrice?
Interviu Realizat De, Octavian ManeaLa patru luni de la alegeri, USR e măcinat de diverse disensiuni interne. La început între Nicușor Dan și Clotilde Armand, acum pe tema Dacian Cioloș etc. Ce credeți că generează aceste scandaluri?
Interviu Realizat De A.pora2019 este anul în care România va juca un rol important în lume, datorită împrejurării că va avea, în primul semestru, președinția Consiliului Uniunii Europene. Va trebui să evaluăm și să înțelegem conjunctura economiei europene și globale. Ce riscuri vedeţi în anul 2019?
Interviu Realizat De, Lidia MoiseCele 59 de rachete Tomahawk sunt un mesaj la adresa Beijingului și a acțiunilor acestuia de control al Mării Chinei Meridionale și de intimidare a aliaților SUA din regiune.
Stefan PopescuDeși exclus săptămâna trecută din organigrama Consiliului Național de Securitate, Stephen Bannon rămâne una dintre figurile centrale ale Administrației Trump, prin capacitatea de influență informală pe care o poate exercita asupra președintelui. Însă atacul asupra Siriei este o înfrângere personală.
David JimenezPentru România, preluarea preşedinţiei Consiliului UE, care va avea loc în prima jumătate a anului 2019, va fi un exerciţiu al eficienţei, lucidităţii şi al apropierii de valorile europene.
Lidia MoiseÎn primul rând, vă doresc succes! Mult succes! Perioada în care România va deține pentru prima dată președinția Consiliului va fi marcată de un an în care vor avea loc alegeri parlamentare în șapte țări ale Uniunii Europene, printre care și Grecia, dar și alegerile pentru Parlamentul European.
Vazil HudakPreședinția Consiliului Uniunii Europene oferă șansa de a pune pe agenda europeană o serie de propuneri, pe care o țară le consideră importante pentru economia și societatea sa.
Iancu GudaDedicat unei arte și unui meșteșug în extincție, magazinul de dantele din Casa Îngerului a fost, pesemne, părăsit de îngerul său păzitor.
Brîndușa ArmancaNumăr omagial, Secolul 21 nr. 1-6/ 2016 marchează o dublă aniversare a Getei Brătescu – împlinirea vârstei de 90 de ani de viață, dar și a 50 de ani de când Dan Hăulică a invitat-o să devină graficianul celebrei reviste.
Magda CarneciCartea Sabia şi imperiul a lui Ştefan Cazimir are meritul de a prezenta, chiar dacă succint, şase portrete dinamice ale unor oameni care au marcat istoria ţărilor lor.
Codrut Constantinesc
Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]
Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social
Abonamente interne cu
expediere prin poștă
45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an
Abonamente interne cu
ridicare de la redacție
36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an